KAKO POVEĆATI DUŽINU PENISA - DA LI JE MOGUĆE PROMIJENITI VELIČINU KAZNENOG ORGANA?

Kako povećati dužinu člana ili njegovu širinu? Neki muškarci ne smatraju veličinu svog penisa idealnom i spremni su učiniti sve da je povećaju. Pa je li moguće kod kuće?

KAKO POVEĆATI DUŽINU ČLANA?

Čovjek užasnut veličinom svog penisa

Trenutno postoji mnogo muškaraca koji vjeruju da veličina njihovog penisa nije dovoljna da zadovolji svog partnera i zbog toga počnu sumnjati u svoje sposobnosti.

Ali prije nego što odlučite da je dužina ili širina penisa nedovoljna, morate odrediti koja je normalna veličina penisa i koja bi njegova idealna veličina trebala biti po mišljenju djevojaka. Možda nema razloga da sumnjate u svoje sposobnosti.

Kako povećati penis? To se trenutno može učiniti različitim metodama. To su i hirurške i nehirurške metode.

MAST I TABLETE

Ako želite povećati penis kod kuće, možete koristiti razne gelove i tablete koji su dostupni u velikim količinama. Budite spremni na činjenicu da takav tretman možda neće donijeti nikakve rezultate.

Stručni znanstvenici uvjeravaju da pozitivan učinak nakon takvih lijekova nije ništa drugo do samohipnoza, jer lijek ni na koji način ne utječe na tijelo i ima placebo efekt.

Teško je pobiti ovo mišljenje, jer trenutno ne postoji niti jedan pouzdan test koji bi tačno potvrdio činjenicu da upotreba takvih sredstava na bilo koji način utječe na dužinu ili širinu penisa.

Sigurno je reći da takve masti i tablete nemaju negativan učinak na muški organizam, jer gotovo uvijek sadrže ginseng, razno bilje i yohimbe. Korištenje takvih sredstava može ojačati vaše tijelo, ali neće utjecati na veličinu penisa.

VJEŽBE I TEGALICI ZA POVEĆAVANJE VELIČINE PENISA

Muškarac pregleda penis kroz povećalo

Još jedan jednako čest mit je da će periodično nošenje bilo kakvih materijala za ponderisanje pomoći u promjeni veličine muškog penisa. Liječnici su također sumnjičavi prema takvom lijeku, jer sredstva za ponderiranje neće donijeti puno rezultata. Takvi uređaji se stavljaju na penis i malo ga povlače.

Proizvodne kompanije tvrde da ako nosite sličan atribut svaki dan 8 sati, možete postići povećanje penisa za nekoliko centimetara. Ali ova metoda je vrlo sumnjiva, jer na taj način možete samo istegnuti kožu, ali ne i sam penis.

Prije nego što započnete razne vježbe za koje se čini da utječu na dužinu i širinu penisa, morate shvatiti da penis nije biceps. Nemoguće je napumpati.

Uprkos tome, razni tečajevi i dalje stječu popularnost na mreži, što izgleda da pomaže u promjeni veličine penisa. Na primjer, jedan od takvih kompleksa naziva se "jelqing". Kažu da uključuje razne vježbe iz arapskih tehnika koje su do nas došle od davnina.

VAKUMSKE PUMPE

Čini se da je ova metoda povećanja penisa kod kuće jedna od najrealističnijih. Ovo je klasičan postupak u kojem se mali cilindar stavlja na penis i spaja na zračnu pumpu.

Kao rezultat, stvara se vakuum koji stimulira protok krvi u genitalije, zauzvrat postaje uspravan i vizuelno se, naravno, povećava.

Nakon zahvata na dnu penisa učvršćen je mali prsten koji sprečava brzi odljev krvi. Iako je ovo popularna tehnika, ne može se smatrati sigurnom jer:

  • nije isključena prerana impotencija kod pacijenta;
  • je vjerovatno da će doći do oštećenja krvnih žila, što će rezultirati modricama;
  • nije isključeno oštećenje mekog tkiva.

Osim toga, nakon što se prsten ukloni s penisa, postat će potpuno iste veličine kao i prije.

Operacija proširenja penisa

POVEĆANJE HIRURŠKE VELIČINE PENISA

Ako se sve gore opisane metode povećanja duljine i širine penisa kod kuće ne smatraju učinkovitima i sigurnima, tada hirurška intervencija daje vidljiv rezultat. Ali ni takve se metode ne mogu nazvati apsolutno sigurnim za zdravlje.

U časopisu za urologiju objavljen je članak prije 10 godina u kojem se navodi da maksimalna dužina penisa može biti veća od 3 centimetra. Trenutno se muškarcima nudi jedna od dvije operacije.

POVEĆAJ DULJINU

Nije tajna da je muški penis zbog prisustva malih užeta pričvršćen za zdjelicu. Ovi potporni ligamenti, čvrsto pričvršćeni za penis, skrivaju njegov dio u dubinama tijela.

Hirurška intervencija uključuje popuštanje napetosti na ligamentima, što se postiže činjenicom da su odsječeni. Kao rezultat, nakon operacije, veći dio penisa postaje vidljiv. Međutim, postoji rizik da ligamenti u budućnosti ponovno počnu rasti zajedno.

Da bi izbjegao ovu neželjenu reakciju, muškarac će morati svakodnevno nositi posebnu opremu za povlačenje na penisu tokom 6 mjeseci.

POVEĆANJE ŠIRINE ČLANA

Prije nekoliko godina, suština takve hirurške intervencije bila je u tome što su ljekari uklonili masno tkivo iz drugih dijelova tijela pacijenta i dodali ga u genitalni trup. To ga je učinilo masivnijim.

Ali nakon nekog vremena, liječnici su shvatili da se masno tkivo počinje mjestimice apsorbirati i kao rezultat, penis djeluje kvrgavo. Nakon toga počeli su raditi još jednu operaciju, u kojoj se tkivo presađeno iz genetski različitog organizma ugrađuje u penis, što se koristi u raznim vrstama rekonstruktivne hirurgije.

Liječnik J. Rosenthal tvrdi da nakon operacije nema nuspojava, kao u prethodnom slučaju. Rezultat je zaista postignut i traje više od jedne godine. Ali, nažalost, niko ne može dati stopostotnu garanciju da će se donatorsko tkivo nakon transplantacije ponašati kako treba.

Pored ove dvije uobičajene metode, postoje i druge. Na primjer, ako je pacijent jako prekomjerne težine, tada se veličina penisa može vizuelno povećati liposukcijom. Tokom operacije uklanja se masno tkivo sa dna penisa.

Čovjek zadovoljan svojom veličinom pijetla

ŠTA MOGU NACRTATI O METODAMA POVEĆANJA ČLANA?

Proširenje kuće krajnje je nepouzdan postupak, jer nema dokaza da će masti, tablete ili pumpa s utezima imati povoljan učinak.

Štoviše, ako muškarac pokuša promijeniti veličinu svog penisa koristeći takva sredstva i ne dobije željeni rezultat, može postati depresivan, što kao rezultat može čak uzrokovati pojavu psihogene erektilne disfunkcije.

I ovaj problem morat će se ukloniti uz pomoć lijekova. Također, sumnja u sebe može izazvati prevremenu ejakulaciju, što će također negativno utjecati na kvalitetu vašeg seksualnog života.

Jedini način da se istinski poveća dužina ili širina penisa je operacija. Bilo koje druge metode u najboljem slučaju neće imati učinka, u najgorem slučaju mogu vas čak i ozlijediti. Prije nego što se odlučite za bilo koji postupak, obavezno se posavjetujte sa svojim liječnikom i izvažite sve prednosti i nedostatke.