Operacija proširenja penisa: kako ide, koliko košta, indikacije i kontraindikacije

Nekim muškarcima je potreban postupak poput operacije proširenja penisa. Posljednjih godina postao je posebno popularan, jer su razvijene najnovije metode za ispravljanje veličine muškog spolnog organa, koje su pristupačne i sigurne. Takva se operacija izvodi prema indikacijama pacijenta. U njihovom odsustvu, doktor ima pravo da muškarcu odbije operaciju.

Muškarac je izmjerio penis trakom

Indikacije i kontraindikacije

Cijena operacije proširenja penisa zanimljiva je muškarcima koji nisu zadovoljni veličinom vlastitog penisa. O tome možete saznati, kao i dobiti savjet o prikladnosti ovog postupka, od androloga. Mnogi ljekari koji su se specijalizirali za ovo područje tvrde da muškarci veličine penisa 11-14 cm ne bi trebali biti podvrgnuti operaciji, jer s takvim organom mogu normalno živjeti. Situacija je drugačija za jači spol s mikropenisom. Oni su lišeni mogućnosti za seks i uživanje u ovom procesu. Stoga, operacija može riješiti njihov problem.

Postoje sljedeće indikacije za operaciju proširenja penisa:

 • Kongenitalne anomalije poput hipospadije ili epispadije.
 • Mehanička oštećenja intimnog organa.
 • Micropenisov sindrom.
 • Starosne strukturne promjene u tkivima penisa.

U drugim slučajevima operacija može biti nepotrebna. Uz to, ne treba isključiti činjenicu da će nakon operacije biti oštećene radne funkcije penisa.

Liječnici ne povećavaju penis muškarcima koji imaju stvarne kontraindikacije za ovaj postupak. Operacija proširenja muškog dostojanstva zabranjena je u sljedećim uvjetima:

 1. Bolesti reproduktivnog i urinarnog sistema.
 2. Kronične patologije koje su u akutnoj fazi.
 3. Poremećaj procesa zgrušavanja krvi.
 4. Maligne novotvorine u tijelu.
 5. Dijabetes melitus.

Prije operacije, pacijent mora biti provjeren zbog kontraindikacija na hiruršku intervenciju.

Kako funkcionira operacija proširenja penisa

Potencijalne pacijente ne zanima samo koliko košta operacija za povećanje dužine i debljine penisa, već se žele upoznati sa fazama ovog postupka. To se može učiniti dok gledate video zapise na medicinskim portalima. Uz to, odgovore na takva pitanja muškarcu će dati ljekar koji ga liječi.

Priprema

Potrebna je priprema prije operacije, bez obzira na vrstu. Prije svega, hirurg koji će izvoditi plastičnu operaciju mora biti siguran da pacijent nema kontraindikacija. Zbog toga bi muškarac trebao proći kompletan pregled na klinici. Liječnik će mu napisati uputnicu za sve obavezne dijagnostičke postupke.

Neuspješno pacijenta pregledava urolog, kao i pretrage krvi i urina. Potrebno je testiranje na HIV i hepatitis.

Operacija proširenja penisa

Napredak operacije

Tok operativnih zahvata direktno ovisi o tome kakva je intervencija potrebna za pacijenta. Sve operacije proširenja penisa izvode se prema standardnom planu. Muškarac može razgovarati o tim tačkama sa doktorom u fazi pripreme za postupak.

Povećanje penisa u dužini
Ligamentotomija Falloprotetika
Postupak uključuje povećanje penisa odsijecanjem nosećeg ligamenta. Operacija se izvodi u opštoj anesteziji.

Liječnik pravi rez na području suspenzornog ligamenta intimnog organa. Uronjen je u karličnu šupljinu i pričvršćen je za njegove kosti. Povećanje penisa postiže se oslobađanjem unutrašnjosti penisa.

Nakon disekcije ligamenta, kirurg izvlači skriveni dio penisa. Nastala rana se jednostavno zašiva.

Da bi se sačuvao rezultat postignut tijekom operacije, nakon zahvata muškarac će morati dodatno koristiti pomoć produžitelja.

Jedan od najsloženijih postupaka usmjeren na povećanje parametara muškosti. To je zato što treba puno vremena i novca. Operacija se izvodi u opštoj anesteziji. Liječnik pravi rez na penisu kako bi dobio pristup spongioznom tijelu. Nakon toga u ovu šupljinu se ubacuje prethodno pripremljeni implantat. Može biti na napuhavanje, plastično ili kruto. Potonji danas nisu previše popularni.
Povećana debljina penisa
Lipofilling Injekcije hijaluronske kiseline Transplantacija mišića
Hirurg izvodi operaciju nakon što pacijent dobije opću anesteziju. U početku se stanice uzimaju na mjestu gdje ih ima najviše. Nakon toga se biološki materijal pročišćava. Kao rezultat dobivaju se masti koje se naknadno unose u genitalije. Nakon operacije stavlja se sterilni oblog.

Operacija traje oko 60 minuta.

Ovaj način povećanja teško se može nazvati hirurškim. Njegova suština leži u uvođenju hijaluronske kiseline u genitalni organ pacijenta. Učinak nakon zahvata traje najviše 6 mjeseci. Tada je potrebna druga manipulacija. Transplantacija mišića uključuje prethodno uklanjanje dijela rektusnog mišića, koji je dio trbušnog zida. Liječnik njime omota penis, a zatim šavove šiva na ovo područje. Zbog takve operacije uočava se povećanje debljine penisa za 3-4 cm.

Kakvu operaciju muškarac treba odlučuje njegov ljekar, uzimajući u obzir pritužbe pacijenta.

Postoperativni period

Duljina postoperativnog razdoblja ovisi o složenosti operacije koja pomaže u promjeni veličine penisa. Ako je muškarac bio podvrgnut ligamentotomiji, tada će morati ostati u bolnici najdulje jedan dan nakon nje. Sve to vrijeme urolog će moći nadgledati stanje pacijenta. Objasnit će mu i princip korištenja dodatnih uređaja za povećanje duljine penisa.

Čovjeku se prepisuju lijekovi protiv bolova i antibakterijski lijekovi. Nakon otpusta, povremeno bi trebao posjetiti ljekarsku ordinaciju kako bi mogao pratiti proces zarastanja tkiva ozlijeđenih tokom operacije.

Nakon proteze penisa, period rehabilitacije traje mnogo duže. Pacijent uzima antibiotike. Neko vrijeme mora se suzdržavati od vježbanja i seksa. Pacijent provodi prva 2 dana u krevetu. Nakon 10 dana ima priliku da se vrati svom uobičajenom životu.

Po završetku lipofiliranja, pacijent treba provesti samo 1 noć u bolnici, nakon čega je, u odsustvu komplikacija, otpušten. Čitav proces rehabilitacije traje oko mjesec dana. Sve to vrijeme muškarac će morati uzimati propisane lijekove i suzdržati se od povećane tjelesne aktivnosti, uključujući intimnost.

Nakon transplantacije mišića, muškarac mora ostati u bolnici najviše 2 dana. Tada može kući. S vremena na vrijeme pacijent treba posjetiti liječnika kako bi pregledao ozlijeđeno područje. Potrebno je uzimati lijekove i pridržavati se posebnih mjera kako bi intimno područje bilo čisto.

Pacijent se nakon operacije obratio liječniku sa komplikacijama

Moguće komplikacije

Moderna medicina muškarcima nudi poboljšane tehnike uvećanja penisa. Stoga se većina operacija izvodi bez komplikacija. Međutim, ne treba isključiti vjerovatnoću nastanka štetnih posljedica. Komplikacije mogu nastati zbog kirurške greške ili pacijentovog nepridržavanja pravila za njegu muškog genitalnog organa.

Nakon operacije čija je svrha povećati veličinu penisa, mogu se pojaviti sljedeće komplikacije:

 1. Oštar bol za vrijeme erekcije.
 2. Krvarenje tokom mokrenja.
 3. Infekcija tkiva.
 4. Nestabilan položaj penisa za vrijeme seksa.
 5. Smanjenje stepena osjetljivosti glave organa.
 6. Nelagoda tokom i nakon odnosa.

Trebate odmah prijaviti ove probleme svom liječniku kako biste ih mogli brzo riješiti.

Neki muškarci koji su imali operaciju povećanja penisa žale se i na druge neugodne simptome:

 1. Kronični bol u predjelu penisa.
 2. Tamne mrlje i modrice u intimnom području.
 3. Upala kože.
 4. Deformacija penisa.
 5. Erektilna disfunkcija, trajna ili privremena.

Takve se nevolje mogu izbjeći ako svoje zdravlje povjerite kompetentnom stručnjaku s velikim iskustvom u izvođenju hirurških manipulacija na genitalijama.

Kako odabrati kliniku za operaciju

Muškarci bi trebali ozbiljno shvatiti postupak odabira klinike u kojoj mogu imati operaciju povećanja penisa. Ne biste trebali pristati na postupak u prvoj instituciji koja naiđe, jer ishitrena odluka može prerasti u vrlo neugodne posljedice.

Često muškarci pokušavaju uštedjeti novac, pa biraju kliniku koja nudi najniže troškove za operaciju penisa. Ovo nije najbolje rješenje. Najbolje je da se ne fokusirate na cijenu, već na kvalitetu pružene usluge, kao i na reputaciju medicinske ustanove.

U procesu odabira prikladne klinike, preporučuje se da se upoznate s pregledima određenog mjesta čiji su zaposlenici specijalizirani za operacije muškog poboljšanja. Pored toga, trebate proučiti certifikate i dozvole dostupne instituciji za obavljanje medicinskih aktivnosti.

Najbolje je vjerovati klinici koja je stekla pozitivnu reputaciju. Isto se odnosi i na hirurga kojem muškarac namjerava povjeriti tako težak zadatak kao što je povećanje penisa.

Urološka ordinacija

Koliko košta operacija proširenja penisa

Cijena uvećanja penisa ovisi o željama i individualnim karakteristikama.

Odgovor na pitanje koliko košta određena operacija proširenja penisa može se dobiti iz klinike specijalizirane za takve postupke. Penis je na različite načine dulji i deblji. Svaka od njih ima svoj trošak.

Operacija kojoj je cilj povećati dužinu ili debljinu muškog penisa složen je i skup postupak. Prije nego što se odlučite za to, morate pažljivo razmotriti ovo pitanje. Također je vrijedno posjetiti stručnjaka kako bi se uvjerili u prikladnost i sigurnost kirurške intervencije na penisu.