Produženje penisa (ligamentotomija)

povećanje penisa ekstenderom

Ligamentotomija je kirurška operacija kojom se presječe ligament penisa. Operacija ima za cilj povećanje vidljivog dijela penisa. Suština operacije je da penis ima unutrašnji dio skriven u potkožnom masnom tkivu. Ovaj dio je pričvršćen za zdjelične kosti pomoću gore spomenutog ligamenta, koji je formacija slična hrskavici.

Kao rezultat slabljenja fiksacije penisa na kostima, stvaraju se uvjeti za povećanje njegove veličine za 3-5 centimetara. Daljnje istezanje penisa provodi se pomoću posebnog uređaja - produživača.

Indikacije za ligamentotomiju

Postoje dvije grupe indikacija za operaciju produljenja penisa:

Medicinske indikacije:

 • Peyronijeva bolest, kod koje može doći do izražene deformacije penisa sa smanjenjem njegove duljine;
 • kavernozna fibroza;
 • "Skriveni" penis ili, kako ga još zovu, mikropenis.

Estetske ili indikacije:

 • muška želja da poveća svoju privlačnost;
 • muška želja da poveća samopoštovanje;
 • dismorfofobija penisa - opće nezadovoljstvo izgledom, oblikom ili veličinom vašeg penisa.

Donja granica prosječne veličine penisa u uspravnom stanju smatra se dužinom od 12 centimetara. Veličina manja od 12 cm može biti razlog ove operacije.

Kontraindikacije

Apsolutna kontraindikacija za ligamentotomiju je prisutnost mentalnih bolesti. Ne preporučuje se izvođenje operacije u prisutnosti ozbiljnih bolesti, čiji se tijek može pogoršati nakon operacije ili se mogu razviti ozbiljne komplikacije, takve bolesti uključuju:

 • nekontrolisana hipertenzija;
 • dijabetes;
 • teški poremećaji sistema zgrušavanja krvi.

Priprema

Predoperativna priprema sastoji se u polaganju jednostavnog pregleda, koji uključuje:

 • konsultacije sa urologom;
 • kliničke i biokemijske analize krvi;
 • krv za HIV, sifilis i hepatitis;
 • EKG;
 • pregled kod anesteziologa.

8-10 sati prije operacije trebali biste odbiti jesti i piti. Prepone treba obrijati neposredno prije operacije.

Kako produžiti penis ligamentotomijom

Operacija se izvodi pod općom anestezijom. U sredini skrotuma se pravi kožni rez, kroz koji hirurg dobiva pristup suspenziji ligamenata penisa, koja se zatim presiječe skalpelom. Trajanje operacije je 0, 5-1 sat. Upijajući šavovi nanose se na kožu skrotuma.

Postoperativni period, komplikacije

Promatranje pacijenta u klinikama koje izvode ligamentotomiju provodi se 1 dan, nakon čega se pacijent otpušta kući. Šav na skrotumu zarasta za 5-7 dana. Prije otpusta pacijent prolazi konzultacije s urologom, gdje mu se objašnjava potreba nošenja produživača 3-4 mjeseca.

Komplikacije ligamentotomije izuzetno su rijetke. Najčešće su krvarenje i gnojenje postoperativnog konca. Trenutno stopa komplikacija ne prelazi 0, 1% od ukupnog broja operacija.

Dodatne informacije

Potencijal za povećanje veličine penisa ligamentotomijom u kombinaciji s nošenjem ekstendera je 3-5 cm. Specifični rezultat ovisi o individualnim karakteristikama pacijentovog tijela - veličini skrivenog dijela kavernoznih tijela, kao kao i proširivost žila i uretre.

Postoje alternativne metode povećanja duljine penisa - pomoću vakuumskih uređaja i nošenja ekstendera bez ligamentotomije. Produživač je poseban uređaj koji je okačen o penis i izvlači ga zbog mehaničkog djelovanja.

Učinkovitost ligamentotomije mnogo je veća od bilo koje druge metode za povećanje duljine penisa. Tradicionalne metode povećanja penisa, poput Jelq metode, Sadhu metode, samohipnoze itd. , Nemaju bazu dokaza i praktično su neučinkovite.