Povećanje penisa kod muškaraca tradicionalnim i kućnim metodama

Kompleksi oko veličine penisa mogu natjerati muškarce da odluče povećati glavić penisa. Posebni lokalni agensi i kirurške operacije pomažu u postizanju pozitivnog rezultata. Kao alternativa nude se kućne metode povećanja glave penisa. Pri njihovom odabiru potrebno je obratiti pažnju na sigurnost metode, jer određene manipulacije mogu ozbiljno naštetiti zdravlju muškaraca.

normalna veličina penisa

Normalne veličine muškog genitalnog organa

Brojne naučne studije pokazale su da muški spolni organi mogu varirati u veličini od muškarca do muškarca, ovisno o određenim faktorima. Prije svega, ovo se tiče nacionalnosti osobe i njene rase.

U mnogim zemljama uobičajeno je takve dimenzije muškog penisa smatrati normom: dužina cijelog penisa je 14 cm, a dužina glave penisa 4 cm.

Reproduktivni organ treba mjeriti dok je uspravan. U procesu mjerenja muškarci mogu doći do zaključka da su im glave premale. Ovaj ih problem prisiljava da počnu tražiti metodu koja ga može riješiti.

Proširenje penisa glansa

Povećanje glavice, koje je sastavni dio penisa, zanimljivo je hiljadama muškaraca. To ne čudi, jer prema statistikama svaki treći predstavnik jačeg spola nije zadovoljan veličinom vlastitog penisa.

Danas postoje mnoge efikasne metode za muškarce kako povećati glavu penisa. Izbor prikladne metode treba izvršiti na individualnoj osnovi. Preporučuje se upotreba pomoći kompetentnog stručnjaka koji može preporučiti sigurno i istovremeno učinkovito rješenje problema.

Hirurgija

hirurška intervencija

Najradikalnije rješenje problema male glave penisa je povećati je operativnim zahvatom.

Povećanje penisa glavice je specifična plastična operacija. Zahtijeva pažljivu pripremu i uključivanje kirurga koji je upoznat sa taktikom izvođenja hirurških zahvata.

Ne može svaki muškarac operacijom povećati glavu ili povećati cijeli penis. To je zato što operacija ima niz nedostataka koji mogu imati negativan utjecaj na ljudsko zdravlje. Govorimo o sljedećim nedostacima kirurgije za promjenu veličine penisa glavice:

  1. Velika vjerovatnoća deformacije penisa.
  2. Opasnost od sekundarne infekcije i razvoja upalnih procesa.
  3. Dugotrajna priprema za operaciju.
  4. Mogući gubitak osjetljivosti penisa zbog oštećenja živčanih završetaka.
  5. Potreba za rehabilitacijom, koja traje dugo.

Tijekom operacije kroz rez se uvodi posebna matrica koja će se nalaziti između tkiva tijela penisa i glave. Zbog toga se povećava volumen organa.

Operacija nema uvijek pozitivan ishod. Imunološki sistem će implantat doživjeti kao strano tijelo. Zbog toga postoji velika vjerovatnoća odbijanja.

Gel

Tradicionalne metode promjene parametara penisa uključuju upotrebu posebnih gelova. Takve metode povećanja glave smatraju se manje opasnim od operativnih zahvata. Ali njihova je efikasnost niža.

Gelovi sa hijaluronskom kiselinom mogu se preporučiti muškarcima. Oni ispunjavaju prostor u području glave, čime povećavaju njegovu zapreminu. Takav postupak praktički nije traumatičan, ne zahtijeva rehabilitaciju i ima minimalan broj kontraindikacija.

Uvođenje gela u muške genitalije vrši se u lokalnoj anesteziji. Postupak se izvodi pod punim nadzorom specijaliste.

Nakon postupka, tijekom kojeg se muškarcu ubrizgava gel, može doći do crvenila kože i oticanja tkiva. Ovi simptomi brzo nestaju bez vanjske intervencije. Povećanje volumena glave gelom se takođe vrši lokalno. U ovom slučaju kupuju se posebna sredstva koja se redovito utrljavaju u područje koje zahtijeva korekciju.

Lijekovi

ljekoviti načini za povećanje penisa

U nekim slučajevima se može izvršiti operacija za povećanje jačine glave penisa. Ako muškarac nije spreman poduzeti drastične mjere, trebao bi se poslužiti lijekovima.

Bitan! Zabranjeno je koristiti lijekove za povećanje veličine cijelog penisa ili njegove glave bez prethodnog savjetovanja s liječnikom. Većina njih utječe na hormone, što može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Uobičajeno je koristiti tablete i kapsule za korekciju volumena glave. Trebaju ih dugo piti da bi postigli željeni rezultat. Nažalost, takvi lijekovi također mogu poremetiti spolnu funkciju, zbog čega postoji poremećaj erekcije i potencije.

Kućne tehnike povećanja

U interesu je mnogih muškaraca da kod kuće pronađu način za povećanje penisa i glave. U ove svrhe koriste se razne metode koje u nekim slučajevima daju željeni rezultat.

Vježbe

Muškarcima koji su nezadovoljni veličinom penisa uvelike pomaže poseban trening. Tokom njihove primjene rade se vježbe za povećanje glave penisa. Redovnim vježbanjem možete postići svoj cilj.

Vježbanje treba biti redovno. Preporučuje se vježbanje ne više od 30 minuta dnevno kako bi se izbjegle negativne posljedice.

Glava će se povećati ako izvodite sljedeće vježbe:

  • "Mužnja" penisa. Član u uspravnom stanju mora se dobro stisnuti dlanom u samoj osnovi. Nakon toga, trebate postepeno podizati ruku. Zahvaljujući ovoj akciji moguće je povećati protok krvi nekoliko puta, što dovodi do povećanja volumena glave.
  • Kompresija penisa. Potrebno je izvoditi ovu radnju dok član ne stekne maksimalnu tvrdoću. Nakon toga trebali biste otpustiti penis. Takve radnje moraju se ponoviti nekoliko puta.
  • Naizmjenični udari bedrom. Prije izvođenja vježbe trebate sjesti na stolicu i raširiti koljena u različitim smjerovima. Noge bi trebale dodirivati ​​pod. Tada možete početi udarati bokovima. Trebalo bi ih učiniti gristi, ali ne traumatične. Član bi trebao biti opušten cijelo to vrijeme.

Kreme za povećanje penisa nude se kao dodatak treningu. Ako vam takav lijek nije pri ruci, tada biste trebali koristiti pomoć običnog ulja za masažu ili vazelina.

Prvi rezultati pojavljuju se nakon 1-2 mjeseca redovnog treninga. Stoga muškarci trebaju biti strpljivi i ne smiju prestati vježbati.

Neophodno je odbiti takve metode povećanja glave ako trening donosi ozbiljnu nelagodu ili dovodi do oštećenja tkiva penisa.

Masaža

Masaže penisa povoljno djeluju na potenciju. Oni također doprinose povećanju veličine glave, tako da ih muškarci ne bi trebali zapostavljati.

Bitan! Da bi masaže imale pozitivan efekat na rast glave penisa, potrebno je pridržavati se ispravne tehnike njihovog provođenja. Idealno bi bilo da se o tome obratite specijalistu.

Prije početka masaže trebate zagrijati penis. Potrebno ga je zamotati peškirom namočenim u toplu vodu. U ovom obliku penis se mora ostaviti nekoliko minuta, a zatim se cijeli postupak mora ponoviti. Takav oblog omogućava povećanje protoka krvi i poboljšanje sposobnosti kože da se rasteže.

Masaže se mogu raditi ručno istezanjem, uvrtanjem i trljanjem penisa. U tom slučaju ne zaboravite obratiti pažnju na glavu. Pokreti bi trebali biti postepeni, a ne traumatični.

Prijem juha i infuzija

prijem dekocija i tinktura

Ako takav način povećanja glave penisa, poput injekcije ili kirurgije, nije prikladan za muškarca, tada može koristiti pomoć narodnih lijekova. Alternativna medicina nudi svoje rješenje problema, naime, prijem infuzija i dekocija na prirodnom bilju.

Obratite pažnju! Pri odabiru narodnog lijeka za oralnu primjenu za povećanje volumena glave, potrebno je proučiti sastav svake predložene dekocije ili infuzije. Strogo je zabranjeno uzimati one od njih koji sadrže komponente koje mogu izazvati alergijsku reakciju kod muškarca ili pogoršati kroničnu bolest.

Infuzija na bazi majčine dušice ima dobar učinak. Priprema se od 100 g biljnog materijala i čaše kipuće vode. U ovom obliku, lijek se uzima ujutro i navečer za polovinu pripremljenog obroka.

Češnjak pomaže povećati glasnoću glave penisa. 200 g komponente treba slomiti i napuniti sa 200 ml alkohola. Alat se mora infuzirati 10 dana, nakon čega se može uzimati po 25 kapi dva puta dnevno.

Da bi se postigao željeni cilj, preporučuje se kombiniranje različitih metoda povećanja glave penisa. Integrirani pristup povećava šanse za postizanje željenog rezultata.