Vakum i hidro-pumpa za povećanje penisa

Hidropumpa za povećanje penisa u posljednje vrijeme postaje sve popularnija. Ali zašto biste na to trebali obratiti pažnju među metodama povećanja penisa? Za razliku od vakuumskih povećavača penisa, uređaji koji stvaraju silu istezanja toplom vodom smanjuju rizik od edema i otoka tkiva, kao i potkožnog krvarenja. Kao rezultat toga, hidraulična pumpa izgleda iz povoljnije perspektive. Međutim, hajde da saznamo na šta treba obratiti pažnju kako biste postigli povećanje penisa bez bolova i sa maksimalnim efektom.

 • Princip rada hidraulične pumpe
 • Kako pravilno koristiti
 • Korist i šteta

Karakteristike dizajna

Vakum pumpa je uređaj koji stvara područje negativnog pritiska oko penisa. Do povećanja penisa dolazi zbog rastezanja ćelijskih struktura kavernoznih tijela viškom krvnog tlaka. Klasične penis pumpe sastoje se od sljedećih dijelova:

 • plastični cilindar za falus;
 • pumpa za ispumpavanje zraka iz cilindra;
 • zaporni ventil za vraćanje normalnog pritiska u uređaju.

Mehanička vakuum pumpa je opremljena posebnom sijalicom koja je spojena na cilindar pomoću šuplje cijevi. Tokom kompresije sijalice, zrak se ispumpava iz sijalice, zbog čega se atmosferski tlak u uređaju smanjuje. Dekompresija je potrebna da bi se povećao protok krvi, koji doslovno rasteže tkivo koje se može napuniti krvlju. Redovnom upotrebom vakum pumpe možete povećati penis za 15-20% njegove originalne veličine.

Vakum pumpa je neefikasna ako muškarac razvije vaskularnu erektilnu disfunkciju.

Vrste pumpanja

Vazduh se evakuiše na dva glavna načina:

 • ručno - čovjek sam stvara vakuumski prostor uzastopnim stiskanjem kruške;
 • električna pumpa - pumpa radi na baterije. Poboljšani modeli opremljeni su regulatorom usisne sile.

Penis se povećava pomoću vakuum uređaja na bazi vode - hidro-pumpe. Ova metoda će povećati efikasnost tehnike i smanjiti rizik od ozljeda.

Maksimalno ispražnjeno vakuumsko okruženje usisava krv, koja juri kroz vene, arterije, kapilare koje prodiru u penis. Istovremeno se ispravljaju niskoelastične posude. To dovodi do značajnog povećanja veličine. Masaža pumpom omogućava vam da produžite penis nekoliko puta.

Princip rada

Kako radi pumpa za povećanje penisa? Lokalna dekompresija, koja se stvara pomoću uređaja, značajno povećava dotok krvi u falus. U tom smislu se poboljšava oksigenacija tkiva i sposobnost ćelija da se dijele. Prekomjerni krvni pritisak u penisu uzrokuje rastezanje tunike tkiva koja sadrži erektilno tkivo. Formiranje dodatnog prostora unutar penisa stimulira stvaranje novih elemenata tkiva. Pumpanje penisa pomaže u povećanju ne samo dužine, već i vanjskog promjera genitalnog organa.

Sistematska upotreba vakuum-konstriktorske terapije pomaže u stabilizaciji potencije i poboljšanju erekcije.

Morate koristiti pumpu za povećanje penisa duže vrijeme. Meka tkiva penisa podležu elastičnoj deformaciji prilikom povećanja krvnog pritiska, tako da jednokratna upotreba uređaja ima samo privremeni efekat. Da biste stimulirali rast kavernoznih godina, preporučljivo je koristiti vakuum pumpu najmanje 1 put dnevno nekoliko mjeseci. Tok fizioterapije garantovano povećava obim (prečnik) i dužinu penisa za nekoliko centimetara.

pumpa za povećanje penisa

Kakvu njegu to zahtijeva

Upute za upotrebu sadrže preporuke za pravilno rukovanje pumpom. Ali o pumpi će se morati dodatno paziti, izvodeći niz jednostavnih manipulacija.

šta treba da radimo:

 • isperite deterdžentom i toplom vodom prije svake upotrebe;
 • tretirajte pečat i tikvicu tekućim antiseptikom, oni će doći u kontakt s kožom penisa i skrotuma;
 • nakon upotrebe ponovo isperite deterdžentom i osušite ručnikom.

Preporučljivo je koristiti otopinu klorheksidina ili furacilina kao antiseptik; također možete dati prednost drugim lijekovima koji nemaju alkohol u sastavu. Također, prije upotrebe pumpe ne smijete nanositi na penis razne kozmetičke kreme koje sadrže vazelin ili vazelinsko ulje.

Karakteristike vakuum pumpi

Prije upotrebe pumpi za povećanje falusa, obavezno se konsultujte sa urologom. Treba razumjeti da lokalno povećanje krvnog tlaka može uzrokovati krvarenje i zamračenje genitalnog organa. Osim toga, da biste povećali penis, morate kupiti određenu vrstu vakuumskog erektora, koji se prodaje samo u specijaliziranoj trgovini.

Osnovna vakuum pumpa za penis stvara relativno nizak negativni pritisak u sijalici. To znači da penis neće biti moguće povećati uz pomoć pumpe koja se prodaje u prodavnici intimne robe. Takvi uređaji su dizajnirani u najboljem slučaju da poboljšaju erekciju prije spolnog odnosa.

Medicinske pumpe za muškarce opremljene su manometrima i dovoljno snažnim električnim pumpama koje brzo evakuišu vazduh iz cilindra. Visokokvalitetni uređaji opremljeni su setom zamjenjivih mlaznica različitih promjera, koje su pričvršćene na rub tikvice. Silikonski vrhovi se mijenjaju kako prečnik penisa postaje sve veći. Na ovaj način moguće je spriječiti smanjenje tlaka iz cilindra tokom evakuacije.

Treba imati na umu da se medicinska pumpa za povećanje penisa treba koristiti u skladu s uputama i mjerama opreza. Kontakt penisa s visokim vakuumom prepun je pucanja malih kapilara i zagušenja limfe u tkivima. Nuspojava je smanjenje osjetljivosti glave penisa, modrice i poremećena erektilna funkcija.

Kako radi?

Efekat upotrebe pumpe za povećanje penisa postiže se protokom krvi do kavernoznih tela, što omogućava povećanje organa. Uz jednokratnu upotrebu, ova metoda ima kratkoročni učinak. Međutim, ako redovno koristite uređaj, možete postići odlične rezultate. Nemoguće je nedvosmisleno reći koliko pumpa povećava penis i da li je realno povećati veličinu organa za nedelju dana. Međutim, kada koristite uređaj, možete očekivati sljedeće rezultate.

 • Vakum pumpa za povećanje penisa omogućava vam da ispravite penis čak i kod velike zakrivljenosti.
 • Vakum za povećanje penisa poboljšava erektilnu funkciju, pri čemu pumpa pokazuje najveću efikasnost.
 • Za povećanje erekcije, pumpu može koristiti čak i zdrav muškarac.

Rad uređaja temelji se na činjenici da se unutar njega stvara negativni tlak. Takav vakuum utječe na žile penisa, što dovodi do protoka krvi i pojačane cirkulacije krvi u maloj zdjelici. Zbog toga penis postaje hiperemičan. Kao rezultat toga, prijatni osećaji tokom seksualnog odnosa su znatno pojačani, a penis se postepeno povećava uz pomoć pumpe.

Benefit

Da li pumpa povećava penis? Redovna i pravilna upotreba vakuumskih erektora pospješuje povećanje penisa kod svakog muškarca koji može sam postići erekciju. Željeni efekat se postiže u roku od nekoliko meseci svakodnevne upotrebe pumpe. Za razliku od ekstendera, vakuum pumpa je veoma tražena. Prema androlozima, to je zbog praktičnog odsustva nuspojava ako se uređaj pravilno koristi.

Koliko penis pumpe koristiti za postizanje željenih rezultata? Penis nakon pumpe gotovo odmah postaje veći za 1-1, 5 cm. Međutim, ovaj efekat je privremen i za konsolidaciju rezultata potrebno je da uređaj koristite svakodnevno najmanje 1 mjesec. Vjerovatno neće svaki muškarac biti zadovoljan takvom djelotvornošću terapije. Međutim, vakuum erektori se smatraju najsigurnijim uređajima za povećanje penisa.

Da li je moguće vratiti erekciju vakuumom? Mnogi iskusni nuperi i androlozi primjećuju da je uz pomoć vakuum-konstriktorske terapije moguće povećati elastičnost krvnih žila i mišićnog tkiva. Zbog toga se znatno ubrzava dotok krvi u erektilno tkivo, zbog čega se penis "podiže" tokom seksualnog uzbuđenja. Osim toga, penis nakon vakuum pumpe postaje elastičniji i elastičniji, a u slučaju redovne upotrebe medicinskog uređaja povećava se u veličini.

Koliko pumpa povećava penis?

Pumpanje nije osnovna tehnika uvećanja., trebalo bi samo nadopuniti druge metode povećanja penisa. Koristeći vježbe za povećanje penisa i dodatno pumpu, možete postići pravo povećanje.

Ako koristite samo pumpicu, radije dolazi do zadebljanja penisa, dok se dužina dodaje polako i neznatno.

U početku je pumpa bila preventivna mjera za slabljenje potencije.. . . Jačanje erekcije moguće je samo uz pravilan i redovan trening.

Povećanje penisa pumpicom garantuje promenu debljine, poboljšanu cirkulaciju tokom odnosa, što će obezbediti stabilniju erekciju i povećanje elastičnosti krvnih sudova.

Uputstvo za upotrebu

Kako pravilno koristiti vakuumski elektor? Prije korištenja uređaja potrebno je pročitati upute za njegovu upotrebu. Unatoč činjenici da je nuspojava nepravilne upotrebe uređaja privremena, u nekim slučajevima loša cirkulacija u penisu povlači i smanjenje osjetljivosti glave. Upute za korištenje vakum pumpe su sljedeće:

 • Nanesite malu količinu maziva za zagrijavanje na penis i silikonski vrh;
 • umetnite falus plastičnim cilindrom i čvrsto pritisnite silikonski vrh uz stidnu kost;
 • koristite električnu pumpu ili ručnu sijalicu za ispumpavanje zraka iz uređaja;
 • vrlo brzo će penis u vakuum pumpi postati blago crven i ispunjen krvlju;
 • nakon 1-2 minute lagano otvorite zaporni ventil i polako uduvajte zrak u cilindar.

Vakum pumpu za muškarce treba oprati vodom sa sapunom nakon svake procedure.

Postoji specijalna pumpa za glans penis, koja je dizajnirana da uveća samo određeni deo penisa. Radi na istom principu kao i klasični vakumski elektor. Pomoću takvog uređaja možete povećati osjetljivost penisa i time poboljšati kvalitetu seksualnog života.

Nuspojave

Prije upotrebe vakum pumpe savjetuje se pregled kod urologa. Povećanje penisa vakuumom se kategorički ne preporučuje muškarcima koji pate od akutnih zaraznih bolesti genitourinarnog sistema. Doktori upozoravaju da se muška potencija može smanjiti ako se procedure zloupotrebljavaju. Stoga je nepoželjno da se muškarci koji koriste vakuum erektore bave fizikalnom terapijom duže od 20 minuta dnevno.

Ne preporučuje se upotreba razrjeđivača krvi tokom terapije vakuum konstriktorom, jer to samo povećava vjerovatnoću potkožnog krvarenja.

Treba shvatiti da je vjerovatnoća neželjenih reakcija kao rezultat upotrebe medicinskih uređaja uvijek prisutna. Stoga, prije upotrebe pumpe, trebali biste se upoznati sa listom mogućih neželjenih efekata:

 • edem penisa - ako penis snažno nabubri nakon pumpe, to signalizira stagnaciju limfe u tkivima, koja se javlja zbog snažnog pada atmosferskog tlaka u tikvici tijekom postupka;
 • potamnjenje kože rezultat je krvarenja u potkožnim slojevima genitalnog organa; slabljenje erekcije - ukazuje na stvaranje ožiljaka unutar kavernoznih, koji se često javljaju s prekomjernim povećanjem i naknadnim pucanjem mikrokomora;
 • efekat krofne posljedica je kršenja mikrocirkulacije krvi u glavi falusa, koju karakterizira pojava pečata na površini povećanog penisa.

Prije upotrebe vakum pumpe za povećanje penisa, trebate se posavjetovati sa svojim ljekarom. Moguće je koristiti posebne uređaje za penis samo u odsustvu ozbiljnih poremećaja u radu kardiovaskularnog sistema. Treba shvatiti da je povećanje veličine penisa pomoću vakuum uređaja moguće samo u nedostatku vaskularne erektilne disfunkcije.

Kako pumpa radi

Svaki muškarac koji želi povećati svoju mušku snagu može koristiti vakuum pumpu. Pomaže u povećanju opskrbe krvlju genitalnog područja, što dovodi do sljedećih efekata:

 • Povećanje punoće kavernoznih tijela- uzrokuje povećanje veličine. Obično daje kratkoročni efekat, koji prestaje kada se erekcija smiri. Ali uz sistematsku primjenu i korištenje video instrukcija za vakuum pumpu, možete konsolidirati dobiveni rezultat uz minimalan rizik od nuspojava. Postiže se i korekcija oblika penisa - njegovo ispravljanje.
 • Jačanje erekcijepostiže se povećanjem dotoka krvi u područje penisa. Upotreba vakum pumpe kod muškaraca pomaže u obnavljanju jake erekcije, koja može trajati dugo vremena.
 • Poboljšanje opskrbe krvlju, koji nastaje kao rezultat razvoja umjetne cirkulacije krvi u zdjeličnim organima. Stimuliranje protoka krvi, što se može vidjeti u videu koji pokazuje kako se koristi vakum pumpa za muškarce, pomaže u povećanju transporta krvi kroz žile i izbjegavanju poremećaja cirkulacije. Upravo kada je poremećen protok krvi u zdjeličnoj regiji nastaju bolesti kao što su hemoroidi i prostatitis.
 • Povećana osjetljivostpostignuta zbog hiperemije tkiva. Pomaže da seks bude intenzivniji, a orgazami jači.

Upotreba vakuum pumpe zasniva se na naizmjeničnom pritisku. Uređaj se sastoji od zatvorene cijevi i uređaja za evakuaciju zraka.

Vrste uređaja

Postoji nekoliko klasifikacija pumpi. Jedan je već dat gore - za prisustvo prstena za erekciju na dnu cijevi. Pored ove klasifikacije, vakuum pumpe se dijele i na tipove prema vrsti upravljanja.

Po vrsti upravljanja razlikuju se sljedeće vrste pumpi:

Posljednja vrsta pumpe pojavila se ne tako davno, pa stoga ima vrlo malo informacija o njoj. Proizvođači ovog tipa uređaja tvrde da garantuju potpunu sigurnost u odnosu na druge metode, jer je penis zaštićen vodom od naglih promjena pritiska i povezanih rizika.

vrste vakum pumpi

Ostale vrste se koriste već duže vrijeme. Video uputstvo o upotrebi vakuum pumpe pokazuje tačno koje prednosti i nedostatke ima svaki tip.

Ručni uređaji

Ova vrsta pumpe je opremljena posebnom sijalicom koja pumpa vazduh iz tikvice kroz kapilaru. To dovodi do smanjenja pritiska unutar penisa, što stimulira povećanje dotoka krvi u penis. Rezultat primjene je brzo povećanje dužine i debljine penisa.

ručna pumpa za povećanje penisa

Upotreba vakum pumpe za penis pomaže u jačanju erekcije, ali ova vrsta uređaja zahtijeva izuzetan oprez jer je vrlo lako pretjerati.

Ispumpavanje velike količine zraka dovodi do stvaranja nuspojava: modrica, modrica, hematoma, smanjene osjetljivosti.

Električni uređaji

Jedan od načina za povećanje penisa vakuum pumpom je korištenje električnih uređaja. Oni su nježniji od ručnih i mnogo su lakši za korištenje. Čovjek samostalno regulira nivo pumpanja zraka, što mu omogućava da dobije izraženiji učinak i izbjegne nuspojave.

električna pumpa za povećanje penisa

Takvi uređaji su skuplji od ručnih uređaja. Video o korištenju vakum pumpe za povećanje penisa prikazuje različite uređaje, ali princip njihovog rada je uglavnom isti.

Nedostaci hidraulične pumpe

Uprkos svim prednostima, bilo je i nekih nedostataka. To uključuje:

 • visoka cijena,
 • relativno malo povećanje penisa,
 • potreba za redovnom upotrebom.

Hidraulične pumpe su mnogo skuplje od vakuum pumpi. Da bi se postigao stabilan rezultat, pumpa se mora koristiti dugo i redovno. Ne uspijeva svaki savremeni čovjek izdvojiti pola sata dnevno ili barem svaki drugi dan zbog ubrzanog tempa života. Neredovno korištenje pumpe koristit će vašoj erekciji, ali povećanje penisa neće pomoći.

Još jedan nedostatak su skromni rezultati. Kupovinom posebnog uređaja muškarac se nada da će u potpunosti riješiti problem veličine penisa, ali statistika pokazuje da je nakon godinu dana korištenja pumpe moguće dodati penis samo par centimetara dužine.

Indikacije za upotrebu

Svaki muškarac treba da zna kako pravilno koristiti vakuum pumpu. Ovaj uređaj pomaže ne samo u pitanju promjene veličine muškosti. Upotreba vakum pumpe nakon oboljenja organa reproduktivnog sistema pomaže u povećanju protoka krvi i može ubrzati procese regeneracije.

Glavne indikacije za upotrebu ovog uređaja su:

 • slabljenje erekcije;
 • mala veličina penisa;
 • nedovoljno živopisne senzacije tokom seksa;
 • sjedilački način života koji dovodi do stagnacije krvi u zdjeličnoj regiji.

Mere predostrožnosti

Neracionalna upotreba hidrauličnih pumpi u rijetkim slučajevima uzrokuje privremeno smanjenje erektilne funkcije i osjetljivosti penisa. Da biste izbjegli negativne posljedice, u procesu korištenja vodene pumpe potrebno je uzeti u obzir sljedeća pravila:

 • ne koristite hidraulične pumpe za upalu uretrogenitalnog kanala;
 • kako bi se spriječile ozljede i puknuće krvnih žila, prije zahvata preporučuje se masaža falusa;
 • prije upotrebe simulatora, preporučljivo je tretirati valovitost i plastičnu tikvicu antiseptičkom ili alkoholnom otopinom;
 • ako je hidraulička pumpa opremljena naborom od cyber kože, nakon postupka mora se oprati vodom sa sapunom i tretirati talkom.

Da biste spriječili tamnjenje penisa, ne preporučuje se vježbanje duže od 15-20 minuta dnevno. Stagnacija krvi u kavernoznim tijelima može uzrokovati jake bolove i pojavu modrica na površini penisa.

Kontraindikacije za upotrebu

Stimuliranje cirkulacije krvi u području penisa ozbiljno je ometanje prirodnih procesa koji se odvijaju u muškom tijelu.

Stoga je moguće koristiti vakum pumpu na penisu samo ako nema kontraindikacija:

 • patologije upalne i neupalne geneze koje utječu na kožicu;
 • upala uretre (uretritis) u akutnoj fazi;
 • zatajenje bubrega;
 • zatajenje jetre;
 • kršenje zgrušavanja krvi;
 • dijabetes;
 • hipovitaminoza, što dovodi do povećanja krhkosti krvnih žila.

Video snimci upotrebe vakum pumpe za muškarce obično uključuju listu mogućih nuspojava.

Kako napraviti pumpu kod kuće

Muškarci sa vještinom i strpljenjem mogu sami napraviti uređaj. Potrebno je pripremiti materijale:

 • prozirna cilindrična posuda - služit će kao tikvica. Prilikom odabira uzmite u obzir veličinu penisa;
 • crijevo - plastično ili gumeno;
 • kruška - dio medicinskog tonometra će poslužiti. Možete ga zamijeniti konvencionalnim špricem zapremine 5 m3;
 • prsten;
 • ljepilo za topljenje;
 • alat za rezanje.

Napravite rupu u tikvici sa strane poklopca. Umetnite crijevo 3 cm prema unutra. Zapečatite vezu. Zavijte krušku. Stavite zaštitni gumeni prsten na otvor penisa.

Prije upotrebe pregledajte uređaj. Uklonite postojeće praznine toplim ljepilom. Provjerite funkcionalnost stvaranjem potrebnog tlaka u posudi.

Prednosti pumpi

Video o tome kako koristiti vakuum pumpu za penis pokazuje glavne prednosti ovih uređaja u odnosu na druge metode:

 • relativno malo nuspojava;
 • niži trošak;
 • jednostavnost upotrebe;
 • povećanje elastičnosti krvnih žila reproduktivnih organa;
 • jačanje procesa oporavka u genitalnom području.

Upute za upotrebu vakum pumpi za muškarce nužno uključuju opće preporuke, čije će poštivanje pomoći u povećanju efikasnosti upotrebe:

 1. Nakon kupovine poprskajte uređaj antiseptikom. Prije upotrebe vakuum pumpe potrebno je očistiti je od prašine i bakterija.
 2. Obavezno koristite mazivo kada slijedite upute za korištenje vakuum pumpe. Prioritet treba dati mazivima na bazi vode. Uljna baza može oštetiti i oštetiti sam uređaj.
 3. Nakon upotrebe vakuum pumpe mora se dobro oprati toplom vodom i sapunom.
 4. Za obradu proizvoda prije nego što slijedite upute za pumpu za povećanje penisa, preporučuje se suzdržati se od alkoholnih komponenti.
 5. Da biste poboljšali kontakt s kožom kada pratite uputstva za vakuum pumpu za penis, morate se riješiti vegetacije u predjelu prepona. Ovo će također pomoći u uštedi maziva.
 6. Kada slijedite upute za vakum pumpu za muškarce, ne morate nanositi lubrikant na područje skrotuma - to može olakšati klizanje i dovesti do usisavanja u sijalicu.

Vodič za aplikaciju

Prije nego počnemo pojašnjavati kako pravilno koristiti vakuum pumpu za povećanje penisa, potrebno je razlikovati koji se uređaj koristi - vodeni ili obični. Također je važno osigurati da nema kontraindikacija kako upotreba ovog uređaja ne bi imala tužne posljedice.

Prije upotrebe uređaja potrebno je pripremiti sam organ. Da biste to učinili, mora se neko vrijeme držati u toploj vodi - to će pomoći da se krvne žile prošire. Nakon toga, ova mjera smanjuje bol i pomaže u postizanju većih rezultata nego bez vode. Kako bi povećali elastičnost, neki muškarci prije upotrebe uređaja koriste tehniku jelqinga.

Znajući kako koristiti vakuum pumpu za penis, možete uštedjeti rizik od ozljeda. Najčešće se nuspojave javljaju kod onih muškaraca koji se ne pridržavaju vremenskog rasporeda ili ne znaju tačno kako pravilno koristiti vakum pumpu.

Potrebno je obratiti posebnu pažnju na sigurnosna pravila koja se poštuju tokom upotrebe - to će pomoći da se izbjegnu neugodne posljedice. Video upute za vakum pumpe za muškarce pomažu u postizanju rezultata bez rizika po život.