Kako uvećati muškog člana kod kuće: upute

Veličina penisa je hitan problem za muškarce različitih dobnih skupina. Ali samo se nekolicina odlučuje za opasnu i skupu plastiku. Ostali traže i vježbaju alternativne metode kako povećati penis kod kuće. Izvrsne rezultate pokazujuposebna hrana, masturbacija sa određenom tehnologijom, masaža mazivom i posebne vježbe. Više informacija o svakoj kućnoj metodi, kao i preporuke za upotrebu narodnih lijekova i dodataka, možete pronaći u daljnjem članku.

Koja je normalna veličina penisa?

Prije odabira i korištenja tehnika za povećanje penisa kod kuće, uvjerite se da zaista imate problem koji treba riješiti. Prvi faktor koji određuje je državljanstvo. Svaka nacija ima svoje indikatore, kojiveličina penisa je norma.

Na primjer:

 • Gruzijci - 15, 6 cm;
 • Bjelorusi - 14, 6 cm;
 • Ukrajinci - 14 cm;
 • Rusi - 13, 2 cm.

Ako pogledamo Europljane, brojke su nešto veće. Na primjer, Mađari imaju 16, 1 cm, Francuzi i Česi 15, 9-16 cm. Vodeću poziciju u cijelom svijetu zauzimaju Afrikanci, gdje je normalna veličina penisa 17, 5-18 cm. položaj pokazuje zemlja Tajland - 9-10 cm.

Mapa veličine članova
grafikon veličine penisa

U međunarodnoj klasifikaciji postoji nekoliko koncepata odstupanja od norme:

 • mikropenis - manje od 10 cm;
 • mali penis - 10-12 cm;
 • srednji penis - 10-18 cm;
 • veliki penis - preko 18 cm.
Važno!Prema medicinskom uvjerenju, normalna veličina penisa je 13-18 cm za vrijeme erekcije, kao i 8-10 cm u normalnom opuštenom stanju. Normalna debljina je 3-4 cm, a opseg 10-15cm.

Koračne upute za uvećanje penisa kod kuće

Sada kada sigurno znate koliko je potreba za povećanjem penisa prikladna, razmislite koje su alternativne tehnike pogodne kod kuće. Praksa pokazuje da samo integrirani pristup može postići stvarne rezultate. Šta je potrebnovrijedi primijeniti:

 • ishrana za rast penisa- prirodno poboljšava funkcioniranje cijelog organizma i reproduktivnog sistema, posebno djelotvorna prije 23. godine;
 • ispravna masturbacija- poboljšava protok krvi, povećava rastezljivost kavernoznih i spužvastih tijela falusa;
 • masaža mazivom- povećava elastičnost glatkih mišića, poboljšava protok krvi, jača erekciju, stimulira regeneraciju tkiva;
 • druge posebne vježbe- neke istežu muško tkivo, druge povećavaju protok krvi, što isteže kavernozna tijela.

Glavni uvjet za postizanje rezultata je upotreba tehnika strogo prema uputama i propisima.Ako preskočite nastavu, tretirajte svoje zahtjeve nemarno, stopa rasta bit će minimalna, ako ne i nula.

Posebni obroci

Iako pribjegavaju radikalnim i opasnim načinima za povećanje veličine falusa, mnogi ne razumiju da rješenje problema leži na površini. Znajući da li je moguće produžiti i zadebljati genitalni organ specijalnom hranom, možete postići nevjerojatne rezultate. Zaista, do 21. godine života, upravo prehrana može direktno ili indirektno utjecati na rast, o čemu ovisi hormonska pozadina, funkcioniranje cijelog organizma, njegov rast i razvoj.

Najkorisniji proizvodi su:

Proizvodi za rast penisa
čovjek i povrće
 • orašasti plodovi;
 • med;
 • sezam;
 • heljda;
 • svježe povrće i voće;
 • morska hrana;
 • mliječni proizvodi;
 • masna riba.

Prije sastavljanja jelovnika proizvoda koji pomažu u povećanju veličine genitalnog organa, iznesite nekoliko osnovnih pravila za sebe:

 • unos ovih proizvoda trebao bi biti sistematičan;
 • svi štetni proizvodi moraju se u potpunosti napustiti;
 • paralelno s prehranom, vježbajte različite vježbe i masažu za rast penisa;
 • vode aktivan način života koji jača imunitet i jača cijelo tijelo;
 • odustati od loših navika;
 • pazite na svoju težinu, jer višak kilograma smanjuje kvalitet potencije i rada tijela u cjelini.
Čak i pravilnom prehranom možete poništiti učinkovitost metode ako istovremeno konzumirate nezdravu hranu, na primjer, alkoholna pića, prekomjerni šećer i sol, pivo, konzerviranu hranu i dimljeno meso.

Spisak proizvoda za prirodni rast penisa

Koji proizvodi poboljšavaju erekciju, poboljšavaju kvalitetu sperme, povećavaju cirkulaciju krvi, a također pospješuju regeneraciju tkiva i istezanje kavernoznog tijela, spužvastih tijela:

 1. Orašasti plodovi- izvor energije i snage, jod za normalan metabolizam, aminokiseline za čišćenje holesterola i toksina.
 2. Medizvor je elemenata u tragovima i aminokiselina koji djeluju protuupalno i tonično. Redovna upotreba poboljšaće kvalitet erekcije i muškog sjemena, povećati pokretljivost zametnih ćelija.
 3. Sezamprvi je proizvod u mnogim orijentalnim jelima, jer je izvor kalcijuma, željeza, magnezijuma i cinka. Sve ove supstance povećavaju testosteron koji je odgovoran za seksualni nagon, kvalitetu sperme, snagu erekcije i rast penisa. Nedostatak hormona glavni je uzrok usporenog rasta.
 4. Heljda- bogata žitarica za elemente u tragovima i aminokiseline, koji su vitalni za funkcioniranje cijelog organizma. Glavni zadatak ovog proizvoda je poboljšati sastav krvi, što znači da indirektno doprinosi normalizaciji krvotoka. i rast falusa.
 5. Plodovi morasnažni su afrodizijaci i izvori joda koji stimuliraju proizvodnju spolnih hormona. To zauzvrat jača erekciju, produžava je, što znači da pomaže rastezanju i razmnožavanju tkiva penisa. Redovni unosmorska hrana čisti krvne žile od holesterola, aktivira protok krvi, pojačava senzacije tokom orgazma.
 6. Svježe povrće i voće- izvori prirodnih vitamina. Na primjer, E neutralizira učinke okoline, C razrjeđuje krv, povećava opskrbu krvlju, a B pospješuje proizvodnju testosterona. Elementi u tragovima poboljšavaju sintezuspolnih hormona, što je neophodno za rast falusa.
 7. Mliječni proizvodiizvor su aminokiselina, bez kojih je uvećanje penisa nemoguće. Kalcijum i proteini povećavaju kvalitetu sperme, ostale bakterije pomažu u jačanju imuniteta.
 8. Masna riba- izvor omega-3 kiseline koja podržava normalan ljudski život. Pored toga, potreban je za stvaranje biomembrana i asimilaciju vitamina A, E.

Besplatne metode povećanja penisa

Izbjegavajući opasnu i skupu operaciju povećanja falusa, svoj organ možete uzgajati još nekoliko centimetara vlastitim rukama i kod kuće, koristeći besplatne metode. Što pokazuje najbolje rezultate:

jelging
 1. Pravilna masturbacija vrsta je vježbe za istezanje falusa.
 2. Masaža - ručno djelovanje povećava protok krvi, povećava elastičnost i fleksibilnost tkiva.
 3. Specijalne vježbe - oba istežu tkiva penisa i poboljšavaju cirkulaciju krvi.

Samo pravilnom primjenom ovih metoda, kao i redovnom vježbom od nekoliko mjeseci, možete postići 18-20 cm.

Masturbiranje pomoću posebne tehnologije

Malo muškaraca zna da će pravilnom masturbacijom postati ne samo ugodan proces, već i korisna vježba za povećanje penisa.

Kako masturbirati:

 • Nanesite kremu ili mazivo na penis;
 • zagrijte tkaninu pomičućim pokretima;
 • dobiti maksimalnu erekciju;
 • napravite prsten od dva prsta ruke (indeks i palac);
 • pomičite prsten s baze na glavu laganim pritiskom;
 • završite postupak ejakulacijom.

Važno je da masturbacija ne zamjenjuje u potpunosti seksualni život, može se vježbati rjeđe, ali uz određenu učestalost. Ne bi trebalo postojati bol ili nelagoda, u suprotnom riskirate oštećenje tkiva organa.

Umasirajte penis mazivom

Još jedan efikasan način za povećanje penisa je samo-masaža vlastitim rukama. Ako se tehnika izvodi pravilno, ne samo da možete povećati promjer i dužinu, već i poboljšati snagu i kvalitet erekcije. Dakle, nastavite sa sljedećim koracima:

  gel mazivo
 • zagrijte organ vrućim oblogom, namočite ručnik u vruću vodu, pričvrstite na organ;
 • ponovite zagrijavanje nekoliko puta prije početka masaže;
 • nanesite mazivo na suhu kožu falusa, postupno ga rasporedite po cijelom trupu;
 • izvodite masažu pokretima glađenja, gnječenja, istezanja.

Masaže treba izvoditi s postupno rastućim učinkom, ali tako da ne izazivaju snažan osjećaj nelagode i bola. Samo u ovom slučaju, lokalni protok krvi će se poboljšati, što će spriječiti stagniranje procesa, pozitivno utjecati na genitalne organefunkcije.

Radeći posebne vježbe

Ako trebate povećati muškog člana, ali postoje kontraindikacije za druge metode, jednostavne, ali efikasne vježbe mogu vam pomoći. Njihov princip djelovanja je povećati lokalni protok krvi i rastezati tkiva genitalnog organa. Najčešće se koristisljedeće vrste:

 1. Istezanje- prije vježbanja falus se zagrijava masažom ili toplim oblogom, nakon čega se uzima za glavu i isteže pod različitim uglovima. U početku sve delikatno izvodite bez nepotrebnog utjecaja, ali postepeno nadograđujtekako ne bi oštetili tkaninu. Jedna sesija traje 10-15 minuta, potrebno je svakodnevno vježbati nekoliko mjeseci.
 2. Istezanje- uz pomoć masaže zagrijte tkiva falusa, postignite polu uspravno stanje. Zatim povucite penis prema dolje i unatrag, nježno sjedajući na njega. Gimnastička vježba ima za cilj ojačati bazu falusa, njegovo izduživanje i povećanje promjera povećanjem pritiska na kavernozno tkivo.
 3. Fleksija- za ovu gimnastičku vježbu bit će potrebna nepotpuna erekcija i prethodno zagrijavanje tkiva. Nakon toga, falus se savija u različitim smjerovima, osluškujući svoja osjećanja. Ako se pojavi bol, odmah prestanite. manipulacija.

Metode plaćenog doma

Kućno proširenje falusa može biti skupo kada su u pitanju sljedeće tehnike:

 • upotreba uređaja za rast penisa - ekstendera, vakuum pumpe, tegova za ovjes itd . ;
 • primjena gela i maziva - biljni ekstrakti potiču protok krvi i elastičnost tkiva falusa.

Obje opcije mogu biti samostalna praksa ili dodatak besplatnim metodama za povećanje efikasnosti. Važno je detaljno se upoznati sa karakteristikama svake predložene metode, naučiti pravila primjene, kako ne bi došlo do "obrnutogEfekat ".

Korištenje uređaja

Najčešće se paralelno sa fizičkim vježbama i samo-masažom koriste posebni uređaji i uređaji za intenzivno istezanje kavernoznih tijela i povećanje krvnog pritiska. Šta to može biti:

 • vakuum pumpa- penis je smješten u određeno okruženje, gdje se stvara vakuum, aktivira protok krvi, mijenjajući promjer i dužinu falusa na maksimalne moguće vrijednosti;
 • produživač- uređaj za istezanje falusa, koji je pričvršćen za bedra ili pojas, fiksira organ šipkama i prstenom u blizini glave, postupno istežući organ u dužinu (uređaj se često koristi za uklanjanje zakrivljenosti);
 • utezikontroverzna je metoda vješanja tereta s falusa, jer uzrokuje povrede tkiva ako se koristi neracionalno, ali općenito vješanje utega daje rezultate.

Namazanje posebnih gelova

Povećanje dužine i debljine falusa moguće je domaćom metodom pomoću posebnih preparata i sredstava - maziva. Sadrže prirodne sastojke koji simuliraju protok krvi i širenje tkiva penisa. Postoje i hormonalni lijekovikoji se koriste samo prema uputstvima zdravstvenog radnika.

Općenito postoje 3 vrste maziva:

 1. Brzo djelujuće masti- primjenjuju se neposredno prije odnosa kako bi brzo izazvale jaku erekciju i najveću moguću veličinu falusa.
 2. Gelovi za povećanje penisaprirodni su lijekovi koji zahtijevaju dugotrajnu i redovnu upotrebu nekoliko mjeseci kako bi se postigao kumulativni učinak.
 3. Pomoćne masti- koriste se paralelno s drugim tehnikama, kao i tokom upotrebe uređaja i dodataka za povećanje penisa.

Kad vam zatreba ovdje i sada - koristimo privitke

Ponekad postoji situacija kada muškarac treba brzo povećati penis bez masti, gelova i vježbi. U ovom su slučaju primjenjivi posebni uređaji - mlaznice, koji će ne samo dodati dimenzije organu, već i ojačati erekciju, povećavajući kvalitetu seksualnihdjelovati. Postoji nekoliko vrsta privitaka:

 • mlaznice otvorenog tipa- pogodne ako trebate poboljšati kvalitet odnosa i povećati promjer penisa;
 • savjeti zatvorenog tipa- doprinose dugom i kvalitetnom seksu povećavanjem dužine falusa, produžavajući erekciju.

Razmatraju se i lateks i silikonski vrhovi, u najboljem slučaju obećavaju do +10 cm do dostupnih dimenzija. Takve uređaje koriste oni muškarci koji su zabrinuti zbog nedostatka veličine falusa samo tokom odnosa.

Budite oprezni s narodnim receptima!

Falus možete produžiti pomoću narodnih recepata i alata. Poznato je nekoliko načina:

 1. Masaža sodom - koža je podmazana uljem, posuta sodom i lagano masirana sunđerom 5 minuta, nakon što je držana 2 minute, isprati sastav.
 2. Soda kupka - soda se razblaži u toploj vodi, tamo se umoči falus, koji sprečava upale i aktivira protok krvi. Postupak se izvodi jedan sat prije očekivane blizine, važno je da je penis u stanju erekcije.
 3. Soda piling - prvo se muškarac okupa vrućom kupkom, zatim napravi piling sa sodom na koži penisa, a zatim ispere i nanese mazivo iz gore navedenih opcija.
 4. Soda oblog - soda se pomiješa s medom, nakon čega se nanese na deblo falusa, zaobilazeći glavu. Proizvod se čuva 10-20 minuta i ispere toplom vodom.
 5. Bilje - infuzija majčine dušice za internu upotrebu, epimedijum, tinktura ginsenga ili euricoma dugolisnog, alkoholna tinktura od belog luka ili odvar pelina može pomoći u rješavanju takvog problema.
Molimo vas da se pre upotrebe ovih tehnika obratite zdravstvenom radniku kako biste izbegli neželjene efekte.

Korištenje narodnih lijekova zahtijeva pažljivo pridržavanje uputa, recepata i shema. Bilo koja biljka ili soda mogu biti i korisne i štetne, uzrokujući neželjene efekte.

Sažetak: Akcijski plan korak po korak

Dakle, upoznali smo se s najefikasnijim i najpopularnijim načinima kako sami besplatno, uz naplatu, pomoću uređaja i narodnih lijekova povećati dužinu, širinu i promjer člana kuće.

Može se reći dazapočinjus prilagodbama prehrane, usredotočujući se na proizvode koji su korisni za reproduktivni sistem.

Daljeparalelno s dijetom, možete započeti s laganom samo-masažom i samozadovoljavanjem prema gore opisanim uputama, a nakon još neko vrijeme u svoju praksu uvesti posebne vježbe (tehnike izvođenja možete gledati u video lekcijama).Ako želite ubrzatipostizanje rezultata, koriste se plaćene opcije - gelovi, maziva i maziva za rast penisa, a koristimo i posebne uređaje.

Što se tiče savjeta, svi oni daju samo kratkoročne, ali brze i zagarantovane rezultate. Oni nisu u suprotnosti sa gore opisanom praksom i više se koriste za poboljšanje kvaliteta seksa. Narodni lijekovi su također relevantni, ali zahtijevaju preliminarnekonsultacije sa medicinskim specijalistom.

Samo integrirani pristup i redovita primjena mogu dovesti do očekivanih promjena.