Da li je moguće povećati penis

Veličina penisa za svakog muškarca važan je pokazatelj. Zabrinutost zbog ovog problema često stvara psihološke probleme u ličnom životu i služi kao osnova za razvoj kompleksa.

normalne veličine penisa

U medicinskoj praksi seksualni terapeuti obično dijele veličinu muškog penisa u četiri kategorije:

 • mikropenis. U ovom slučaju dužina penisa ne prelazi 2 cm;
 • mali penis. U pobuđenom stanju njegova dužina ne prelazi 9, 5 cm;
 • je normalan član. Standardna veličina muškarca u uzbuđenom stanju je veća od 9, 5 cm;
 • je div. Tu spadaju penis koji u stanju erekcije dostiže dužinu od 24 cm ili više.

Istraživači nisu pronašli vezu između veličine penisa u mirovanju i erekcije. Često mali organ postane prilično impresivan kad se uzbudi, i obrnuto, veliki član teško mijenja volumen i dužinu. Stoga, ako član u normalnom stanju nema impresivne dimenzije, to nije razlog za komplekse.

Antropometrijski podaci, s druge strane, igraju ulogu. Dakle, s visokim rastom muškarac najčešće ima impresivnu veličinu penisa, a s prekomjernom težinom situacija je suprotna i čovjek se ne može pohvaliti impresivnom veličinom penisa.

Penis se mjeri u stanju mirovanja, s erekcijom i uz maksimalno istezanje. Polazna točka je kut između trbušnog zida i dna penisa, mjere se do ruba glave.

Najbolje je koristiti kvadrat za mjerenja, jer se za održavanje tačnih mjerenja mora održavati kut od 90 stepeni između trbušnog zida i dna penisa.

Da li je moguće povećati penis

da li je moguće povećati člana

Za muškarce koji nisu zadovoljni veličinom penisa postoji nekoliko načina da poprave situaciju. No, prije nego što se odlučite za drastične korake, poželjno je razgovarati s psihologom, andrologom i urologom koji mogu detaljno reći o svim prednostima i nedostacima promjena. Liječnik će upozoriti na moguće posljedice i komplikacije.

Često, nakon postizanja željenog rezultata, muškarac ostaje nezadovoljan. Nove veličine ne doprinose uspjehu na seksualnom planu i ne donose puno senzacije. U isto vrijeme, potrebno je napustiti sve loše navike u periodu terapije, održavati zdrav životni stil i iz prehrane isključiti mnoge proizvode. Stoga su opažene zasluge impresivnog organa mit i potencijalni bi pacijent trebao ozbiljno odvagnuti moguće rizike i posljedice.

Stvarno povećanje penisa događa se kao rezultat upotrebe posebnih uređaja i tokom operacije. Ostale metode mogu samo doprinijeti rastu penisa, ali neće donijeti opipljive promjene.

Uređaji za povećanje penisa uključuju sljedeće uređaje:

 • vakuumske pumpe;
 • produžeci (pružaju vanjsko istezanje).

Obično treba 4 do 6 mjeseci da bi se postigao rezultat pomoću posebnih uređaja.

Operacija se smatra radikalnim načinom povećanja penisa. Tijekom operacije moguće je promijeniti dužinu i debljinu organa, ako je potrebno, ispraviti oblik falusa i eliminirati erektilnu disfunkciju.

operacija povećanja penisa

Obično je tijekom operacije moguće povećati penis za 2-3 cm, što je dobar pokazatelj u hirurškoj praksi.

Pored upotrebe uređaja i operacija, možete povećati dužinu i debljinu penisa uz pomoć posebnih masti, gelova ili krema. Te su metode dobre kada muškarac nema želju za operacijom, ali je učinkovitost ovih sredstava niska, a često je rezultat potpuno nemoguće postići.

Načini za povećanje penisa

Glavnim metodama promjene veličine penisa smatraju se upotreba posebnih uređaja, kirurgija, dijeta i narodni recepti.

Korištenje instrumenata

Specijalni uređaji dizajnirani za istezanje penisa i pumpanje pomoću vakuuma imaju efektivan učinak na kavernozna tijela penisa.

Produživač se naziva aparatom za istezanje. Ovaj se uređaj sastoji od nosača, posebnog držača, potisnog prstena i šipke koja regulira primijenjenu silu.

Član je učvršćen u uređaju i izvučen u dužinu pomoću šipke za podešavanje. U ovom položaju penis ne smije biti duži od 30 minuta. Kao rezultat udara aparata, kavernozna tijela se protežu, a kada se tijekom erekcije napune krvlju, veličina organa se povećava.

Trebaće najmanje tri mjeseca svakodnevnog vježbanja da biste postigli stabilne i značajne rezultate pomoću produžitelja. Možete postići povećanje duljine za 3 cm, a debljine penisa za 1, 5 cm.

vakuum pumpa za povećanje penisa

Sljedeći učinkovit uređaj za promjenu veličine muškog penisa je vakuumska pumpa. Rad ovog uređaja zasniva se na stvaranju negativnog pritiska u zatvorenoj tikvici u koju je smješten penis. Rijetka atmosfera omogućava snažan protok krvi i širenje kavernoznih tijela. Ovaj se položaj fiksira posebnim prstenom na nekoliko minuta, tokom kojih dolazi do postupnog povećanja organa.

Kao i kod ekstendera, za postizanje rezultata trebat će od nekoliko mjeseci do šest mjeseci.

Nosila se mogu neprestano koristiti, a drugi ih ne mogu primijetiti. Njegov rad temelji se na istim principima kao i rad ekstendera, ali učinkovitost ovog uređaja je manja, iako je sasvim moguće dodati 1-2 cm uz njegovu pomoć.

Korištenje erekcijskih prstenova omogućuje vam popravljanje uzbuđenog stanja penisa do 30 minuta. Ova akcija omogućava malo rastezanje kavernoznih tijela penisa, ali praktično ne povećava dužinu. Glavni zadatak ovog aparata je normalizacija erekcije kod starijih muškaraca.

Svaki uređaj treba pažljivo koristiti, nakon pažljivog čitanja uputa za upotrebu. Bolni osjećaji signal su za zaustavljanje fizičkog utjecaja na organ, jer su moguće ozljede kože i kapilara.

Opća pravila za upotrebu mašina za povećanje penisa:

pravila za upotrebu uređaja
 • higijenske procedure treba provoditi prije i neposredno nakon treninga;
 • površine uređaja treba obrisati antiseptičkim jedinjenjima nakon svake upotrebe;
 • Prekomjerno suhu genitalnu kožu prije treninga treba navlažiti dječjom kremom.

Kontraindikacije:

 • oštećenje unutrašnjih organa genitourinarnog sistema;
 • kardiovaskularne bolesti;
 • patologije jetre i bubrega;
 • deformacija penisa;
 • dijabetes melitus.

Pretjerana upotreba uređaja može otupiti osjetljivost penisa, poremetiti normalan proces ejakulacije i čak prouzročiti neplodnost.

Hirurgija

Povećavanje penisa na operacijskom stolu ne obeshrabruju specijalisti urolozi, pogotovo kada muškarac normalne građe pokušava promijeniti svoju prirodnu veličinu. U ovom slučaju preporučuje se kontaktiranje seksualnog terapeuta ili psihoterapeuta koji mogu osobu uvjeriti da ne poduzima ishitrene korake.

Činjenica je da bilo koja hirurška intervencija ne prolazi bez ostavljanja traga za tijelom, a u slučaju tako nježnog i odgovornog organa, greške u operacionoj sali dovode do ozbiljnih posljedica. Posebno je teško održati normalno funkcioniranje penisa nakon falloproteze.

Prije odluke o operaciji, muškarac treba pažljivo izvagati sve pozitivne i negativne aspekte ovog postupka. Liječnici preporučuju provođenje takvih manipulacija penisom samo u slučaju abnormalnih patologija i kao obnavljanje ozlijeđenog organa. Pacijenti normalne veličine koji iz nekog razloga žele dobiti impresivniji penis, trebali bi odustati od pomisli na kiruršku intervenciju kako ne bi remetili rad erektilne funkcije.

Obično se za povećanje penisa koriste metode korekcije: ligamentotomija i lipofiling.

Ligamentotomija

Ova metoda pomaže pacijentima s mikropenisom, dok je kvalitet operacije na visokom nivou, uslijed čega se komplikacije i neželjeni efekti praktično ne bilježe.

Suština metode je oslobađanje dijela penisa koji se nalazi unutar stidne zone. Uz minimalnu veličinu organa (do 2 cm), ne postoji druga opcija, poput presjeka suspenzijskog ligamenta. Kao rezultat ove operacije, dužina penisa može se povećati za 1-2 cm.

Da bi se dobili značajniji rezultati, operacija mora biti dopunjena upotrebom ekstenzera. Ovaj uređaj mora biti fiksiran svakodnevno 3-4 mjeseca, što će dodati još 2-3 cm zbog stvaranja adhezivnog procesa u tkivima penisa.

Lipofiliranje

Ova operacija omogućava povećanje debljine penisa uvođenjem masnog tkiva u organ.

Masnoća se uzima iz muškarčevog tijela (sa trbuha i zadnjice) i nakon određenog čišćenja ubrizgava se ravnomjerno u potkožno tkivo pomoću posebne šprice.

Ova operacija nije teška i praktički nema negativnih manifestacija. Nakon intervencije, debljina penisa se povećava za jedan centimetar, ali taj je rezultat kratkotrajan i nakon godinu ili dvije operacija će se morati ponoviti.

Transplantacija mišića

transplantacija mišićnog tkiva

Ova vrsta operacije za povećanje debljine penisa složen je i rizičan postupak.

Da bi se postigla željena veličina, potrebno je izvršiti transplantaciju tkiva koje se izreže iz aksilarne fascije ili trbušnog zida. Dobijeni biološki materijal umetne se duž perimetra penisa, povećavajući njegovu debljinu za 3-4 cm. Složenost operacije sastoji se u preciznom šivanju krvnih žila.

Za određene indikacije vrši se protetika penisa. Operacija se izvodi prema "Classic" metodi, kada se za povećanje koriste posebni elastični materijali, ili metodom hrskavičnog tkiva.

Hrana

Nije potrebno pribjegavati ekstremnim mjerama za povećanje veličine penisa. Dovoljno je normalizirati prehranu i u prehranu uključiti hranu koja stimulira rast mišićnog tkiva, zbog visokog sadržaja korisnih elemenata u tragovima i proteina.

Osim što utječu na rast penisa, svi preporučeni proizvodi pomažu u povećanju potencije:

 1. Meso. Da bi se postigao pozitivan rezultat, treba koristiti sorte s niskim udjelom masti. Pogodno: govedina, zec, ćuretina. Nemoguće je izgraditi mišićnu masu bez proteina koji se nalaze u mesu, ali višak masnoće treba eliminirati tokom kuhanja.
 2. Plodovi mora. Korištenje ribe i ostalih plodova mora je neophodno za održavanje erekcije i izgradnju mišićne mase. Morska i riječna riba, rakovi, mekušci (posebno ostrige) omogućit će muškom tijelu da dobije potrebne proteine, kao i cink i selen, koji utječu na jačanje potencije i stvaranje testosterona.
 3. Orašasti plodovi. Sljedeće orašaste plodove najbolje odgovaraju muškom tijelu: bademi, lješnjaci, orasi i indijski orah. Zahvaljujući argininu, koji je u sastavu ovih proizvoda, normalizira se opskrba krvlju u zdjeličnim organima, što omogućava bolje zasićenje kavernoznih tijela penisa plazmom.
 4. Mliječni proizvodi. Povećani sadržaj proteina i kalcijuma u siru, maslacu, mlijeku i kefiru ne samo da vam omogućava izgradnju mišićne mase, već omogućava i jačanje koštanog tkiva. Mliječni proizvodi normaliziraju rad crijeva i pospješuju oslobađanje toksina iz tijela, ali prilikom sastavljanja dijete morate ograničiti konzumaciju masnog ulja.
 5. Voće. Obilje vitamina, vlakana i korisnih elemenata u tragovima koji se nalaze u svježem voću neophodno je za održavanje kardiovaskularnog sistema i rast penisa. Prednost treba dati: bananama, kruškama, jabukama, ananasima i svim agrumima.
 6. Žitarice. Muškarcima se savjetuje da prije svega obrate pažnju na jela od heljde.
 7. Ulja. Za preljev salata, preporučuje se napustiti majonezu i kiselu pavlaku u korist biljnih ulja. Laneno ulje pomaže u normalizaciji rada prostate i stimuliše proizvodnju testosterona, ulje bučinog sjemena poboljšava potenciju. Takođe je poželjno koristiti ulje sezama i gorušice.

Narodni lijekovi

narodni lijekovi za povećanje penisa

Možete povećati muško dostojanstvo kod kuće koristeći biljne lijekove prema narodnim receptima. Najučinkovitiji su sljedeći:

 1. Timijan. Za pripremu čorbe potrebno vam je 100 grama suve biljke i 1000 ml kipuće vode. Piće se daje infuziji 4 sata, nakon čega se konzumira u toku do 4 mjeseca.
 2. Češnjak. Tri velika karanfilića treba slomiti i napuniti sa 500 ml votke, nakon čega se posuda s ljekovitim napitkom stavi na tamno i hladno mjesto na 10 dana. Tinktura se potroši u roku od tri mjeseca.
 3. Skupina za trljanje. Uzmite korijen ginsenga, plod gloga i lišće ginka, po 50 grama. Ulijte kipuću vodu u zapreminu od 500 ml i pustite da se krčka na laganoj vatri 10 minuta. Dobivenu juhu preporučuje se utrljati u genitalije.
 4. Pelin. Sjeme biljaka u zapremini od 100 grama sipa se u 0, 5 litre vode i kuha 10 minuta. Dobivena juha uzima se prije jela tri puta dnevno.

Korištenje narodnih lijekova ne daje brze rezultate. Penis će rasti, ali učinak će biti primjetan nakon 5-6 mjeseci.

Plusevi prirodnih lijekova uključuju sljedeće čimbenike:

 • dostupnost biljnog materijala;
 • sigurnost (predoziranje biljnim pripravcima je moguće, ali se rijetko manifestira);
 • dugoročni učinak.

Nedostaci biljnih pripravaka uključuju:

 • treba dugo vremena da dobije rezultat;
 • nije uvijek moguće kupiti gotove sastojke, a potrebno je vrijeme da sami sakupljate i pripremate biljke.

Postoje različiti načini za rješavanje problema povećanja muškog genitalnog organa i povećanja seksualne aktivnosti, ali kada koristite bilo koju metodu, prvo se trebate posavjetovati sa svojim liječnikom kako biste izbjegli ozljede, nuspojave i neželjene manifestacije.