Povećanje glavice penisa: kirurške metode, lijekovi, vježbe

Povećanje glavice penisa aktualno je pitanje za mnoge muškarce. To se može učiniti realno, uz pomoć narodnih, kirurških i farmaceutskih metoda. Kako biste izbjegli negativne posljedice, sve kućne manipulacije vlastitim genitalijama treba provoditi s oprezom i tek nakon savjetovanja s liječnikom.

Kada trebate povećati glavu?

žena u krevetu sa muškarcem sa povećanim penisom

Potreba za povećanjem glave penisa nije diktirana nikakvim standardima, već vlastitom željom muškarca. Metode za povećanje glavice penisa manje su traumatične od povećanja njegove veličine, pa se mogu koristiti u sljedećim slučajevima:

 • mala veličina penisa;
 • pretanki penis;
 • nezadovoljstvo izgledom penisa;
 • nedostatak živih osjeta pri stimulaciji glave;
 • asimetrija glavice penisa.

Mala veličina penisa jedini je pokazatelj kirurške manipulacije za povećanje glavice. Važno je shvatiti da je mala veličina manja od 10 cm. Svi ostali navedeni razlozi mogu postati preduvjet za povećanje glave, ali odluku bi trebao donijeti samo čovjek.

Potrebno je odbiti bilo kakve manipulacije, i kirurške i kućne, u sljedećim slučajevima:

 • spolno prenosive bolesti;
 • upalne bolesti genitourinarnog sistema;
 • endokrini poremećaji;
 • kardiovaskularni poremećaji;
 • normalne veličine penisa.

Svaka manipulacija za povećanje penisa vrlo je stresna za tijelo i nije sigurna. Nepravilno izvođenje vježbi, masaže ili bilo koje druge tehnike za povećanje glavića penisa kod kuće opasno je za razvoj komplikacija, sve do erektilne disfunkcije.

Matrix instalacija

U kirurgiji, operacija povećanja penisa odnosi se na intervencije koje se izvode samo ako je indicirano. Neki liječnici odbijaju operaciju za muškarce s normalnom veličinom penisa, jer moguće komplikacije mogu okončati daljnju seksualnu aktivnost.

Hirurško povećanje glave temelji se na postavljanju posebnog implantata. Zove se matrica i nalazi se direktno ispod kože glavića penisa. Sama intervencija je opasna, izvodi se pod općom anestezijom i zahtijeva visokokvalificiranog liječnika.

Nedostaci operacije:

 • rizik odbacivanja matrice;
 • kršenje osjetljivosti glave;
 • potpuni nedostatak odgovora na stimulaciju glave;
 • upalne bolesti.

Nepravilno izvedena ugradnja matrice opasna je za povredu osjetljivosti. To dovodi do razvoja impotencije, jer penis jednostavno ne može reagirati na stimulaciju tijekom spolnog odnosa.

Osim toga, operacija zahtijeva dug oporavak. Rehabilitacija traje oko mjesec i pol, tijekom koje se muškarac mora pridržavati pravila, posebno spriječiti pojavu erekcije.

Matrica postavljena pod kožu strani je element koji tijelo možda neće prihvatiti. U tom slučaju dolazi do odbacivanja, koje prate posebni simptomi.

Gel za povećanje glave

odnos sa muškarcem sa uvećanim penisom

Povećanje glavice penisa gelom prilično je nježan način, uz pomoć kojeg se također može produžiti trajanje spolnog odnosa. Metoda se temelji na uvođenju punila s hijaluronskom kiselinom. Ispunjavaju tkiva, poboljšavaju vaskularni tonus, osiguravajući bolji dotok krvi u glavu.

Punila s hijaluronskom kiselinom često se koriste za rješavanje problema prerane ejakulacije. Koriste se i kao lijek za impotenciju u početnoj fazi njenog razvoja.

Prednosti metode:

 • minimalne komplikacije;
 • brzi rezultati;
 • kratak period rehabilitacije.

Punila se ubrizgavaju duž cijelog opsega glave. Na mjestima ubrizgavanja nastaju mali čvorići koji se otapaju nakon nekoliko tjedana. Rehabilitacija traje manje od mjesec dana; seks bi trebao biti suzdržan samo 10-14 dana nakon injekcija.

Glavni nedostatak metode je njeno kratko trajanje. Ubrizgana punila postupno se otapaju, pa učinak povećanja penisa nestaje u prosjeku nakon godinu dana. Uvođenjem hijaluronske kiseline volumen glave može se povećati za 20 mm.

Alternativna metoda je ubrizgavanje vlastite potkožne masti u glavić penisa. Ovaj postupak se izvodi u specijaliziranim klinikama i ima najmanje nuspojava.

Pripreme za povećanje glave

Druga metoda ubrizgavanja za povećanje glave penisa je davanje lijekova. Načini povećanja glavice penisa su injekcije testosterona ili uzimanje hormonskih pilula za muškarce. Ovu metodu karakterizira kratko djelovanje, pa lijekove treba uzimati kao tijek.

Glavni nedostatak je veliki broj nuspojava. Nepravilno odabrani lijekovi mogu dovesti do razvoja sljedećih komplikacija:

 • impotencija;
 • ginekomastija;
 • bolesti kardiovaskularnog sistema;
 • oslabljena funkcija jetre;
 • metabolička bolest.

Hormonski lijekovi se koriste samo kada je to indicirano, kada je potrebno prilagoditi hormonsku pozadinu muškarca. Hormonska nadomjesna terapija provodi se samo prema preporuci liječnika, samoprimjena lijekova može dovesti do suprotnog učinka i razvoja impotencije.

Vježbe za povećanje glave

muškarac mjeri penis nakon povećanja glave

Postoje različite vježbe za povećanje glavice penisa tijekom kojih se penis štipa ili savija. Takve su metode prilično opasne i, ako se pogrešno izvode, mogu dovesti do brojnih komplikacija.

Najefikasnije i najsigurnije vježbe za povećanje penisa navedene su u nastavku.

 1. Da biste postigli erekciju, stavite peškir na penis i pomaknite ga, prisiljavajući ručnik da se podigne. Ponovite vježbu 20 puta.
 2. Kontrirajte stidni-kokcigealni mišić u uspravnom stanju tako da penis odskače. Ponovite ovu vježbu najmanje 30 puta.
 3. Pomaknite zdjelicu na takav način da polu uspravni penis glavom udari u kukove.

Ove vježbe se moraju raditi svakodnevno. Rezultat ovisi o izvornim podacima. Učinkovitost vježbe temelji se na stimulaciji protoka krvi u glavu.

Samomasaža penisa

Masaža bademovim uljem pomoći će da se malo poveća volumen glave. Ovaj lijek poboljšava elastičnost krvnih žila, osigurava jaku erekciju, a masaža pomaže u rastezanju tkiva penisa.

Mala količina toplog ulja nanosi se na bazu penisa, a zatim se lagano rastežu pokreti od baze do glavice. Za stimulaciju je potrebno 20 minuta.

Postoji mnogo učinkovitijih i provjerenijih načina za povećanje glavice penisa, na primjer, stezanje, ali svi su oni nesigurni i mogu dovesti do komplikacija.