Metode povećanja penisa

Povećanje penisa, ponekad zabavno nazvano muškim povećanjem, je tehnika koja uključuje povećanje volumena, dužine i čvrstoće muškog penisa.

mjerenje penisa prije povećanja

Kako povećati penis

Procedure se kreću od vježbanja do uređaja za istezanje i operacije, s izvještajima o uspjesima i neuspjesima iz cijelog svijeta. Neke od njih su čiste prevare, dok druge mogu biti uspješne. Često se u reklamiranju lažnih proizvoda namjerno iskrivljuje razlika između privremenog povećanja, odnosno erekcije, i trajnog povećanja.

Jedno legitimno istraživanje je urađeno posebno u vezi sa povećanjem penisa; gdje se ispostavilo da se bilo kakve izjave o značajnom i stalnom porastu mogu pripisati pristrasnom ili nesistematičnom, neprovjerenom objektivnom istraživanju, a mogu biti na strani interesa i emocija izvora. Trenutno nema dokaza da postoje nekirurške metode koje kontinuirano povećavaju i debljinu i dužinu normalnog penisa. Provedena je opća studija o sigurnosti i djelotvornosti (ili nedostatku istih) sastojaka različitih farmaceutskih i kvazifarmaceutskih preparata; ali do sada nije pronađeno ništa što bi natjeralo tradicionalnu medicinu da ih koristi. Tu je i svojstvena nekim invazivnim procedurama, čiji negativni rezultati variraju od suza kože i ožiljaka do dugotrajnog gubitka seksualne funkcije. Kao rezultat spekulativne prirode svake nade u "poboljšanje" i mnogih poznatih slučajeva kronične traume uključenih u ovaj pokušaj, mnogi profesionalci su skeptični u vezi s tom temom i skloni su izbjegavati ovu oblast.

Veliki dio komercijalnog tržišta za procedure za povećanje penisa zasniva se na neprovjerenim tvrdnjama da veliki penis povećava seksualnu snagu i privlačnost potencijalnom partneru.

Povećanje normalnog penisa razlikuje se od traženja olakšanja od dobro poznatog zdravstvenog stanja mikroelena, gdje operacija može intervenirati kako bi se povećala veličina organa za mokrenje ili seksualnu funkciju. Zabrinutost oko veličine penisa može biti (u ekstremnim slučajevima) psihološko/psihijatrijsko stanje s kojim se najbolje rješavaju kvalificirani ljekari.

Operacija povećanja penisa

Postoji nekoliko vrsta operacija, od kojih svaka nosi rizik od sličnih komplikacija. Na Drugom međunarodnom savjetovanju o seksualnim disfunkcijama zaključeno je da većina muškaraca neće htjeti da se podvrgne bilo kakvoj operaciji ako su pravilno informirani o približnim posljedicama i rizicima od komplikacija.

Tablete i suplementi

Pilule za povećanje penisa, flasteri, masti se obično oglašavaju po cijelom internetu. Mnogi proizvodi sadrže bezopasne supstance, ali postoje mnogi proizvodi koji nisu uopće testirani na sigurnost i nuspojave, a niti jedan proizvod nije znanstveno dokazano djelotvoran.

Fizičke metode uvećanja

Korištene su različite fizičke metode u pokušaju povećanja muškog penisa. Do danas, nijedan od njih nije bio efikasan. Tehnike uključuju istezanje, povećanje pomoću malih utega i povećanje protoka krvi i/ili krvnog pritiska u penisu. Takođe postoji značajno "preklapanje" između metoda dizajniranih za povećanje penisa i metoda dizajniranih za postizanje drugačijeg efekta, specifičnih problema, kao što su reverzibilna impotencija, produženo trajanje erekcije, poboljšan seksualni orgazam i tako dalje.

Penis pumpa

Penilna pumpa je cilindar smješten u penisu koji ima ručnu ili samostalnu pumpu koja stvara djelomični vakuum oko penisa koji se povećava kako krv teče tamo. Kada se vakuum povećava, tada se povećava pritisak u krvnim sudovima penisa; preveliki vakuum uzrokuje oštećenje krvnih žila.

Pumpe se mogu koristiti za privremeno prevladavanje simptoma impotencije, ali ne liječe samu bolest: prstenasti podvezi moraju se koristiti kako bi krv ostala zarobljena unutar penisa, inače će erekcija izumrijeti. Pumpe mogu raditi čak i kada su zahvaćeni živci ili krvni sudovi, što sprječava prirodnu erekciju, ali pretjerana ili produžena upotreba (preko nekoliko sati) će uzrokovati dugotrajnu štetu.

Pumpe se moraju koristiti vrlo pažljivo kako bi se izbjegle ozbiljne ozljede: ako se previše entuzijazma, krvni sudovi mogu pucati i pojaviti se plikovi.

Kazem, Hosseini i Alizadeh su istraživali efikasnost takvih pumpi za trajno povećanje penisa. Proučavali su 37 muškaraca čiji je penis bio kraći od 10 centimetara i nisu primijetili značajnu promjenu dužine penisa nakon šest mjeseci korištenja pumpi, iako je 30% njih bilo zadovoljno metodom. Zaključak članka sugerira da vakuumski tretman penisa nije efikasan metod za njegovo povećanje, ali nekim muškarcima pruža određenu psihološku satisfakciju.

Pumpe se uspješno koriste u liječenju muškaraca s Peyroniejevom bolešću, koja uzrokuje neobično skraćivanje i zakrivljenost penisa. Jedno istraživanje Odjela za urologiju u Londonu, na 31 muškarca, otkrilo je "klinički i statistički značajno poboljšanje dužine penisa, ugla zakrivljenosti i boli nakon 12 sedmica korištenja vakuum pumpe". U ovoj studiji, subjekti sa Peyronijevom bolešću su pumpani dva puta dnevno po deset minuta tokom 12 nedelja. Dodatna dužina penisa, u prosjeku 0, 5 centimetara, bila je nuspojava pronađena kod oko jedne trećine ispitanika i nije bila u fokusu studije.

Stezaljka

Stezanje je vrlo rizična i opasna metoda. Svrha stezaljke je povećanje dužine penisa pomoću kompresionih uređaja kao što su vezica za cipele, stezaljka za kablove, čvrsti prsten, koji se koriste za ograničavanje protoka krvi iz organa. Naprava je sigurno pričvršćena za bazu penisa, a muškarac se bavi "promocijom" (produžena masturbacija). Metalni prsten je opasan jer se krv u penisu zaglavi, što može biti razlog nemogućnosti naknadnog uklanjanja prstena bez hitne pomoći kroz amputaciju ili otpiljanje prstena. Stezanje može uzrokovati katastrofalna dugotrajna oštećenja penisa.

Vježbe za ruke

Jelq

Jelqing je metoda fizikalne terapije dizajnirana za postizanje "prirodnog povećanja penisa" povećanjem krvnog tlaka i cirkulacije. To se radi uzastopnim maženjem penisa u pokretu stiskanja od njegove baze do glavića; stvoreni su posebni uređaji za postizanje istog efekta. Ovaj pokret podsjeća na mužu.

Prema članku BJUI, metoda je drevnog arapskog porijekla; arapska riječ za "mužnju" ponekad se tvrdi kao etimološki korijen izraza, ali ovo je kontroverzno pitanje i stvarno porijeklo termina postaje nejasno.

Uprkos neutemeljenim izjavama pristalica metode o efikasnosti, ne postoji medicinsko mišljenje koje potvrđuje njenu efikasnost. Osim toga, medicinski novinar Christopher Wanjek rekao je da tvrdnja da će metoda "povećati udubine penisa, koje su ispunjene krvlju za povećanje erekcije, biološki nema smisla".

Iako se smatra najsigurnijom od svih "radikalnih" metoda povećanja penisa, jelking može uzrokovati pucanje krvnih žila, stvaranje ožiljaka, bol, izobličenje i desenzibilizaciju penisa.

Kozmetičke metode

Umjesto da promijenite stvarnu veličinu vašeg penisa, možete ga učiniti većim uklanjanjem stidnih dlačica ili jednostavno gubitkom težine. Obrezivanje se također ponekad navodi (šaljivo) kako bi se penis učinio vidljivijim, i više i manje.