Da li je povećanje penisa moguće bez operacije

Prema statistikama, 80% žena je nezadovoljno veličinom svojih grudi, a otprilike isto toliko muškaraca je nezadovoljno veličinom svog penisa. Očigledno, ljudska bića imaju tendenciju da potcjenjuju vlastitu seksualnu privlačnost. U nadi da će ostaviti najbolji utisak na svoju partnerku, muškarci su spremni isprobati sve dostupne načine za povećanje veličine penisa. Ali, nažalost, većina njih se ispostavi da je neefikasna.

Mitovi i stvarnost

žena ispituje uvećani penis muškarca

Kao i mnoga druga pitanja o seksualnosti, tema o veličini muškog genitalnog organa zarasla je u mnoge mitove i glasine, pod čijim utjecajem muškarci masovno traže povećanje penisa. Većina njih nema nikakvu naučnu osnovu.

 • Mit 1. Žene preferiraju muškarce sa velikim penisom. Realnost je da penis koji je predugačak ili predebeo često povređuje partnerku, posebno ako se nije porodila. Stoga mnoge žene srednje veličine smatraju najatraktivnijim.
 • Mit 2. Veličina penisa se može odrediti veličinom nosa / stopala / dužine muških prstiju. U stvari, veličina penisa ni na koji način ne korelira s veličinom drugih dijelova tijela i ne postoji formula po kojoj se to može izračunati.
 • Mit 3. Trajanje spolnog odnosa ovisi o veličini penisa. I ovo takođe nije tačno. Sposobnost muškarca za produženi polni odnos zavisi od osetljivosti nervnih završetaka glave penisa, starosti, učestalosti seksualnih kontakata, sposobnosti da se kontroliše, ali ne i od linearnih dimenzija.
 • Mit 4. Što je veći penis, veća je sposobnost muškarca da oplodi. I ove stvari nisu povezane jedna s drugom. Sposobnost začeća zavisi samo od količine i kvaliteta sperme koju proizvode testisi.
 • Mit 5. Zbog nedostatka seksa penis se smanjuje u veličini. Učestalost spolnih odnosa može utjecati na trajanje i kvalitetu spolnog odnosa, ali ne utiče na veličinu muških genitalnih organa.

Zanimljivo je da je koncept "velikog penisa" u različitim zemljama veoma različit. Prva mjesta po veličini penisa pripadaju stanovnicima Gvineje i Ekvadora (18, odnosno 17, 5 cm).

Kućne metode

uzimanje tableta za povećanje penisa

Malo je muškaraca spremno, čak i zbog tako važnog rezultata za sebe, biti na operacionom stolu. Stoga, prije svega, traže načine za povećanje penisa bez operacije kod kuće, od kojih su najpopularniji:

 • specijalna gimnastika;
 • uzimanje hormonalnih lijekova;
 • upotreba vučnih uređaja.

Nažalost, nijedna od ovih metoda nema brz i značajan učinak. Gimnastičke vježbe koje se uveliko reklamiraju na internetu izvučene su iz konteksta različitih orijentalnih sistema samopomoći. Ali ovi sistemi uče da se razvija i kontroliše cijelo tijelo, kao i emocije i energija. Zato daju tako odlične rezultate. Ali potrebne su godine da se u potpunosti savladaju ove tehnike. A pojedinačne vježbe će samo malo razviti neke mišićne grupe.

ekstender za povećanje penisa

Naučno je dokazana neefikasnost uzimanja hormonskih lijekova za stimulaciju rasta penisa nakon puberteta. Osim toga, produženo i još više nekontrolirano uzimanje ovakvih lijekova može uzrokovati hormonalni disbalans i, kao posljedicu, muške seksualne disfunkcije. U većini slučajeva, blago povećanje penisa nastaje samo kombinacijom dobro dozirane hormonske terapije i mehaničke trakcije.

Različiti uređaji za mehaničku vuču muškog genitalnog organa izumljeni su od pamtivijeka i stalno se usavršavaju. Njihove moderne modifikacije su relativno sigurne i omogućuju vam da bezbolno izvodite istezanje, za razliku od drevnih instrumenata. Princip njihovog rada zasniva se na rigidnoj fiksaciji distalnog dijela penisa i njegovom proširenju glavom.

Najbolje su se pokazale vakum pumpe koje ujedno poboljšavaju punjenje kavernoznih tijela krvlju i blago podebljavaju penis.

Uz pomoć ljekara

posjetiti ljekara za povećanje penisa

Ali većina muškaraca, nakon što je mnogo eksperimentisala s kućnim tehnikama, ipak odlazi urologu ili plastičnom kirurgu za pomoć. Doktori mogu ponuditi dva najefikasnija načina za povećanje penisa bez operacije: zadebljanje lipofilingom i kompleksnu hormonsku terapiju u kombinaciji sa mehaničkim istezanjem. Važno je napomenuti da se obje ove procedure ne rade istovremeno, a lipofiling se radi samo na već izduženom genitalnom organu.

Kompleksna hormonska terapija se propisuje svakom pacijentu pojedinačno nakon detaljnog pregleda i niza laboratorijskih pretraga. Prilikom uzimanja posebno odabranih lijekova, preporučuje se stimulacija rasta penisa kod kuće i korištenje posebnog oblika uređaja za vuču. Ova tehnika omogućava povećanje dužine penisa za 4-5 cm godišnje, ali je treba izvoditi pod redovnim nadzorom lekara i uz odgovarajuća prilagođavanja.

seks sa muškarcem sa uvećanim penisom

Kontraindikacije za korištenje ove vrste liječenja su:

 • bilo koje upale genitourinarnog sistema;
 • brtve u tkivima penisa i skrotuma;
 • aktivni virusi i infekcije;
 • onkologija i autoimune bolesti;
 • poremećaji endokrinog sistema.

Lipofiling je unošenje pacijentovih vlastitih masnih stanica ispod kože penisa, koje se obično uklanjaju iz glutealne zone. Treba ga provesti visokokvalifikovani specijalista u sterilnim uvjetima. Pored navedenih kontraindikacija, lipofiling se ne može izvoditi u slučaju bolesti krvi i poremećaja zgrušavanja krvi.

Transplantacija masnog tkiva se izvodi u lokalnoj anesteziji i omogućava povećanje promjera penisa za 1-2 cm. Otok traje nekoliko dana nakon operacije. Možete se vratiti seksualnoj aktivnosti najkasnije nakon 2 sedmice.

Recenzije pacijenata pokazuju da je efikasnost medicinskih metoda nekoliko puta veća od kućnih. To potvrđuju i fotografije prije i nakon medicinske terapije. Njegovi rezultati traju dugo vremena, u nekim slučajevima i doživotno. A stroga medicinska kontrola praktički eliminira rizike od mogućih komplikacija.