Plastična kirurgija penisa, operacija povećanja penisa: cijene, fotografije, recenzije

ekstender penisa nakon operacije povećanja

Plastična kirurgija povećanja penisa jedna je od najpopularnijih među svim plastičnim operacijama.

Muškarci sve češće dolaze kod plastičnog hirurga sa jednim jedinim zahtevom: "Doktore, hoću svog velikog! "

Možemo reći da je dužina penisa posljedica prirodne nužde: jer je osoba uspravno stvorenje. Mala karlica kod žene smještena je tako da je otvor vagine okrenut prema dolje i nalazi se između nogu. Maternica se nalazi dovoljno duboko, što dovodi do povećanja dužine vagine, a samim tim i do izduživanja penisa.

Inače, kod mužjaka gorile teškog 200 kilograma ukupna dužina penisa u erekciji jedva dostiže četiri centimetra.

Ali kako god bilo, veličina penisa ostaje vrlo poseban koncept za muškarca. Dužina penisa može promijeniti čovjekovo ponašanje, podići ili sniziti njegovo samopoštovanje i društveni status. Intimna plastična hirurgija može pomoći muškarcu u ovom pitanju.

Metode povećanja penisa:

  • kirurški;
  • ručno (postupno istezanje penisa pomoću posebnih spojnica);
  • psihološko-vizuelni (koristeći tehnike hipnoze).

Kako se izvodi plastična operacija penisa?

Operacija povećanja penisa se praktično sastoji od dvije komponente:

  • zadebljanje penisa;
  • povećanje dužine.

Plastično zadebljanje penisa

Za povećanje promjera postoji posebna procedura, a to je omotavanje penisa fragmentom vlastite kože s potkožnim masnim tkivom. Koža za operaciju se može uzeti sa stražnjice.

Najprije se s penisa uklanja "domaća" koža. Zatim se penis izlaže i prekriva pripremljenim fragmentom živog tkiva. Zatim se penis ponovo umotava u sopstvenu kožu. Ako posude fragmenata kože rastu zajedno, onda će sve biti u redu.

Ponekad se mišićni režanj transplantira zajedno sa snopom vlastitih krvnih žila, koji su zašiveni za vaskularni sistem penisa.

Plastično povećanje dužine penisa

Doktori "izvlače" dodatnu dužinu penisa iz oblasti karlice.

Činjenica je da je polovina ukupne dužine kavernoznih tijela muškog penisa skrivena u tkivima male karlice.

Hirurzi izvlače nekoliko centimetara muškog mesa.

Plastična operacija penisa je prilično komplicirana operacija i mogu je izvesti samo dobro obučeni stručnjaci. Plastiku povećanja penisa treba uraditi (kako vjeruju plastični kirurzi) ako muškarac ima primjetno izražen mikropenis, odnosno dužina penisa ne prelazi tri centimetra. U svim ostalim slučajevima rizik se smatra neopravdanim.

Trebali biste znati da se mali penis znatno više povećava kada je uzbuđen od "velikog".

Plastika frenuma penisa

rast penisa nakon hirurškog povećanja

Frenulum penisa je spoj prepucija sa glavicom penisa. Ako se plastika frenuma penisa ne uradi na vrijeme, može doći do pucanja tokom spolnog odnosa.

Kratki frenulum je najčešće urođena patologija koja se vrlo često javlja kod muškaraca.

Tokom seksualnog odnosa, kratki frenulum se jako rasteže, uzrokujući jak bol. U takvoj situaciji seksualni odnos je nemoguć.

Puknuće frenuma uzrokuje obilno krvarenje koje je vrlo teško zaustaviti. Kako rana zacijeli, na koži penisa se pojavljuje grubi ožiljak. Česti patološki impulsi koji izlaze iz zone ožiljaka doprinose spontanoj ejakulaciji.

Plastičnu operaciju kratkog frenuma penisa treba uraditi odmah nakon njenog otkrivanja.

Trajanje operacije je oko 15 minuta.

Plastična operacija kratkog frenuma penisa izvodi se ambulantno u lokalnoj anesteziji.

Dužina boravka u bolnici nije više od dva sata.

Potpuno zacjeljivanje postoperativne rane dolazi u roku od dvije sedmice. Za ovaj period potrebno je odbiti seksualni odnos.

Recenzije o plastičnoj hirurgiji frenuma penisa

  • Svedočanstvo pacijentice: "Nedavno sam se odlučila za plastičnu operaciju kratkog frenuma penisa. Uzda je odrezana i zašivena kozmetičkim šavovima. Glava penisa se počela mnogo bolje otvarati, a sam penis se ispravio ( Nekada je bio malo nakrivljen). Međutim, prije ejakulacije penis toliko nabrekne da se može otvoriti, glava mu postaje problematična. Ne želim da radim obrezivanje. "
  • Odgovor doktora: "Mladiću! Za tvoje godine ovo je sasvim običan problem koji treba rješavati stalnim treningom. Vremenom će se koža rastegnuti i sve će biti u redu. Glavno je pratiti higijenu genitalija i sve pažljivo. Možete još ići na operaciju, ali to je prilično dug i naporan proces. Osim toga ne zaboravite da doktori danas često tretiraju svoje pacijente u skladu sa veličinom njegovog novčanika. A vaša neuspješna plastična operacija je prvenstveno povezana sa niskim kvalifikacijama vaših doktora. Sretno! Budite zdravi! "